veganske søtpotetfries vegetarbloggen oppskrift

Søtpotetfries

Gode og sprø utpå, myke og herlige inni. Og med masse god smak av søtpotet så klart. 

Vi har vel alle vært der – sykt gira på søtpotetfries og ikke fått det til. De er virkelig ikke like lette å lage som vanlige pommes frites – og hvorfor skulle de være det? Søtpoteten er helt annerledes enn poteten, det er bare navnet som lurer oss til å tro at de kan brukes likt.

Jeg var tidlig ute med å introdusere trikset med maisstivelse, og den oppskriften har blitt referert til og kopiert over hele landet føles det som. Veldig hyggelig – men av og til så orker du ikke styret, eller så er du ikke bare gira på å kaste bort plast på den måten. Samme motivasjonen egentlig – her er en oppskrift på søtpotetfries som funker på den enkle måten.

Ingredienser: 

  • 2-3 søtpoteter
  • 2 ss olje
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts sukker

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell søtpotetene og skjær de i staver. Ha de i en bolle, ha i oljen og vend alt godt sammen. Ha deretter i hvitløkspulver, salt og sukker, og vend det hele sammen slik at krydderet setter seg på søtpotetstavene.

Fordel utover stekebrettet og sett i ovnen. Bak i 20 minutter. Sett deretter på grillelementet i toppen av ovnen, og stek i 4-5 minutter til, til søtpotetfriesene begynner å få sorte flekker.

Ta de ut av ovnen og server de rykende varme, gjerne sammen med en vegansk aioli.

FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *