

Søtpotetfries
Gode og sprø utpå, myke og herlige inni. Og med masse god smak av søtpotet så klart.
Vi har vel alle vært der – sykt gira på søtpotetfries og ikke fått det til. De er virkelig ikke like lette å lage som vanlige pommes frites – og hvorfor skulle de være det? Søtpoteten er helt annerledes enn poteten, det er bare navnet som lurer oss til å tro at de kan brukes likt.
Jeg var tidlig ute med å introdusere trikset med maisstivelse, og den oppskriften har blitt referert til og kopiert over hele landet føles det som. Veldig hyggelig – men av og til så orker du ikke styret, eller så er du ikke bare gira på å kaste bort plast på den måten. Samme motivasjonen egentlig – her er en oppskrift på søtpotetfries som funker på den enkle måten.

Ingredienser:
- 2-3 søtpoteter
- 2 ss olje
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts salt
- 0,5 ts sukker
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skrell søtpotetene og skjær de i staver. Ha de i en bolle, ha i oljen og vend alt godt sammen. Ha deretter i hvitløkspulver, salt og sukker, og vend det hele sammen slik at krydderet setter seg på søtpotetstavene.
Fordel utover stekebrettet og sett i ovnen. Bak i 20 minutter. Sett deretter på grillelementet i toppen av ovnen, og stek i 4-5 minutter til, til søtpotetfriesene begynner å få sorte flekker.
Ta de ut av ovnen og server de rykende varme, gjerne sammen med en vegansk aioli.

FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET FINNER DU HER.
