

Srirachablomkål
Nydelige spicy blomkålvinger – sprø på utsiden og saftige inni.
Blomkålvinger, folkens! Vi kommer aldri til å bli lei av de, gjør vi vel?
Her er en ny versjon med min favorittchilisaus, en enkel og grei oppskrift som blir en super middag servert med litt ris eller nudler.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- Litt olje
- 1 blomkål
- 1 dl hvetemel
- 1 dl vann
- 1 dl sriracha (eller annen chilisaus)
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts salt
- Eventuelt ris og frisk koriander til servering
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og pensle det med litt olje.
Del blomkålen inn i buketter. Hvor store de er er ikke så viktig, men det er viktig å prøve å lage alle cirka like store. Da blir de ferdigstekte samtidig.
Rør sammen hvetemel, vann, halvparten av srirachaen, hvitløkspulver og salt i en bolle. Vend blomkålbukettene i røren og fordel de utover stekebrettet.
Stek i ovnen i 30 minutter, snu på blomkålbukettene halvveis.
Hell resten av sausen over rett før servering, og server rykende varmt gjerne med litt ris og koriander til.

FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER.
