vegansk vegetarisk muhammara oppskrift vegetarbloggen

Muhammara

Nydelig vegansk dip med ovnsbakt paprika, valnøtter og en lite touch hvitløk. 

Muhammara er rett og slett en skikkelig god dip. Jeg pleier å bruke den slik jeg bruker hummus – til kjeks, i pitabrød med falafler, som dip til grønnsaker, til tortillachips og oppå burgeren. Spesielt med burgere så er den virkelig bra synes jeg.

Hemmeligheten bak den gode smaken er å bake paprikaer i ovnen – da blir smaken ekstra fyldig og god.

I denne oppskriften bruker jeg en foodprocessor til å lage muhammaraen. Det går også helt fint å finhakke alt med kniv for deretter å røre sammen, mange foretrekker faktisk dette for da blir teksturen litt grovere.

Ingredienser til en skål: 

 • 3 ss olivenolje
 • 3 røde paprika
 • 2 dl valnøtter
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 vårløk
 • 1 dl brødsmuler
 • 1 ss granateplemolasses*
 • 0,5 sitron
 • 2 ts spisskummen
 • 1 ts chiliflak**
 • 1 ts salt

*har du ikke dette i hus så kan du bruke en annen type molasses (jeg vet dessverre ikke det norske ordet her) eller lønnesirup.
**kan erstattes av chilipulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det forsiktig inn med ca 1 ss olivenolje. Skjær paprikaene i to, grav ut innmaten, fordel de deretter utover på stekebrettet med skallet (skinnet?) opp. Sett inn i ovnen og bak i 20-30 minutter, de skal begynne å få sorte flekker på toppen. Ta ut av ovnen, prøv å dra av det tynne, brente laget raskt. Dersom du ikke får det av så kan du legge paprikaene i en plastpose en stund, da går det lettere av.

Ha paprikaene over i en foodprocessor. Tilsett valnøtter, hvitløk, vårløk, brødsmuler, molasses, sitronsaft, spisskummen, chiliflak, salt og resten av olivenoljen. Kjør til du har en myk og fin dip, smak eventuelt til med litt mer salt og/eller sitronsaft.

Servér umiddelbart, gjerne med litt olje på toppen, eller dekk til med folie og oppbevar i kjøleskap.

FLERE VEGANSKE SAUSER OG DIPPER FINNER DU HER. 

1 Comment

 1. Granateplemolasses vil være det samme som granateplesirup:)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *