vegansk grønnkålsuppe oppskrift vegetarbloggen

Grønnkålsuppe

Fyldig og god suppe med potet, vårløk og grønnkål. 

Supper basert på potet må være favorittene mine altså. De metter, er fyldige, og smaker alltid så godt. Denne suppen lages på svært få råvarer, og jeg synes den er best slik. Vil du likevel freshe den opp litt så kan jeg anbefale hvitløk og persille i.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

 • 200 g grønnkål
 • 2 vårløk
 • 800 g poteter
 • 2 ss olje til steking
 • Salt og pepper
 • 1 l vann med grønnsaksbuljongterning

Framgangsmåte: 

Snitt grønnkål. Skjær vårløk i ringer. Skrell potetene og skjær de i terninger.

Varm opp oljen til høy varme i en gryte. Ha i halvparten av grønnkålen. Fres den til den begynner å bli sprø. Krydre med salt og pepper. Ta den ut av gryten og legg den over på litt rent kjøkkenpapir slik at overflødig fett får renne av.

Skru varmen ned litt (den skal stå på medium/høy). Ha i resten av grønnkålen, vårløk og poteter, surr i et par minutter. Hell deretter på vann med grønnsaksbuljongterning. La det hele koke opp, og deretter koke til potetbitene er møre. Her kan du velge litt – jeg pleier ha i en stavmikser og kjøre suppen relativt jevn, du kan også bruke foodprocessor eller blender (pass på så du ikke brenner deg), eller bare mose potetbitene med en gaffel.

Spe eventuelt med litt mer vann om suppen er for tynn. Smak til med salt og pepper.

Servér suppen rykende varm med sprøstekt grønnkål på toppen.

FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

 1. Superenkel og supergod 🙂

  1. Mari Hult

   Hurra! 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *