

Vegansk ukemeny: Uke 36, 2017
Ny kjøttfri ukemeny med syv middagsretter inspirert av hele verden.
Her finner du ukens handleliste.
Kommentarer til handlelisten:
- Husk at 2 hvitløksfedd kan erstattes av 1 kinesisk hvitløk
- I tortillasuppen står det spesifisert tørka bønner. Disse kan erstattes av hermetiske, i så fall dobler du antallet og dropper bløtlegging og koking.
- I falafelen må du bruke tørka kikerter, da disse kun skal bløtlegges og ikke kokes
- Til tortillasuppen skal vi ha en enkel maistortilla til garnityr. Denne kan erstattes av en hvetetortilla om du har rester (ikke vits å kjøpe en hel pakke for kun et stk tortilla)
Hjemmelaget tomatsuppe er så utrolig mye bedre enn pulvervarianten, og denne tar ikke stort lenger tid heller.

Tirsdag: Asiatiske “kjøttboller”
Herlige veganske middagsboller med ananas og paprika.

Onsdag: Polenta med sopp og kikerter
En mild, italiensk maisgrøt toppen med sopp og kikerter i en salt og fyldig saus. Nydelig smakskombinasjon!

Spicy kinesisk rett med tofu og gulrøtter kokt inn i en smaksrik saus.

Aiaiai, istedenfor fredagstacoen så byr vi på en meksikansk suppe med masse godsaker i!

Indisk krydra linseburgere med herlig blomkål. Og på toppen? Glutenfrie løkringer.

Søndag: Ovnsbakt falafel (videooppskrift)
Litt sunnere vant av falafelen, siden den bakes i ovn istedenfor å stekes i masse olje. Dette er en kjempegod søndagsmiddag, og tilbehøret kan du variere veldig etter hva som frister.
