vegansk ovnsbakt tomatsaus vegetarbloggen oppskrift

Ovnsbakt tomatsaus

Supergod tomatsaus med bare noen få ingredienser. 

Å lage tomatsaus i ovn er ikke dumt, skjønner dere. Alt har jo en tendens til å bli bedre når det er ovnsbakt (tenk bare på kokte poteter vs bakte poteter liksom), og i tillegg så er dette en av de supergode sausene som virkelig lager seg selv. Bittelitt tid går det på prepping i starten, men så lar du ovnen gjøre resten av jobben.

Jeg har brukt denne sausen som den er over pasta, sammen med soyakjøttdeig i lasagne og som base for en chili sin carne (da kan du droppe basilikumen forresten). Jeg tipper at den også duger som en litt luksuriøs tomatsuppe.

Ingredienser: 

  • 1 kg tomater
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast basilikum
  • salt og pepper
  • eventuelt litt sukker

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en gryte som tåler å stå i ovnen.

Skjær tomatene i litt mindre biter, skjær av og kast de stilkene. Riv hvitløken.

Ha tomatbitene, hvitløk, basilikum, salt og pepper i gryten.

Ha på lokket, sett den i ovnen og la den stå i 30-40 minutter. Ta gryten forsiktig ut av ovnen. Kjør sausen jevn med en stavmikser (eller i en foodprocessor). Pass på så du ikke brenner deg.

Smak eventuelt til med litt sukker eller mer salt.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *