

Ovnsbakt tomatsaus
Supergod tomatsaus med bare noen få ingredienser.
Å lage tomatsaus i ovn er ikke dumt, skjønner dere. Alt har jo en tendens til å bli bedre når det er ovnsbakt (tenk bare på kokte poteter vs bakte poteter liksom), og i tillegg så er dette en av de supergode sausene som virkelig lager seg selv. Bittelitt tid går det på prepping i starten, men så lar du ovnen gjøre resten av jobben.
Jeg har brukt denne sausen som den er over pasta, sammen med soyakjøttdeig i lasagne og som base for en chili sin carne (da kan du droppe basilikumen forresten). Jeg tipper at den også duger som en litt luksuriøs tomatsuppe.
Ingredienser:
- 1 kg tomater
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 kvast basilikum
- salt og pepper
- eventuelt litt sukker
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en gryte som tåler å stå i ovnen.
Skjær tomatene i litt mindre biter, skjær av og kast de stilkene. Riv hvitløken.
Ha tomatbitene, hvitløk, basilikum, salt og pepper i gryten.

Ha på lokket, sett den i ovnen og la den stå i 30-40 minutter. Ta gryten forsiktig ut av ovnen. Kjør sausen jevn med en stavmikser (eller i en foodprocessor). Pass på så du ikke brenner deg.
Smak eventuelt til med litt sukker eller mer salt.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER FINNER DU HER.
