Vegan weekend: Årets utstillerliste

Vil du spise vegansk is, handle kjøtterstatninger, sikre deg en signert kokebok eller finne ut hvilken dyreorganisasjon som passer best for deg? Uansett skal du finne noe på Vegan weekend 29. september til 1. oktober i Sandnes!

I fjor ble Vegan weekend arrangert for første gang, til strålende tilbakemeldinger. Årets program har vært klart en stund, og nå er også utstillerlisten klar. Og ildsjelene, Jorunn og Carsten Bonderup, har tenkt både større og bredere i år – her blir det virkelig noe for enhver smak! Utstillingen er helt gratis å komme inn på, i tillegg har festivalen mange gratis kurs (men husk å melde deg på på forhånd likevel, for å sikre plassen din). I tillegg byr de på et fullt program der du kan booke overnatting og masse veganske måltider på hotellet (blant annet har de en helt vegansk frokostbuffet med hjemmelagde pålegg og masse annet godt).

Vegan weekend skjer nemlig på Quality Hotel Residence i Sandnes, der du både kan bo, spise og kose deg med alt det andre som skjer på festivalen. Påmelding finner du her. 

VEGANSK MAT: Quality Hotel Residence i Sandnes byr på vegansk mat hele festivalhelgen. (Foto: Margit Selsjord)

Årets utstillere

Markedspool – Litt grønnere er en voksende importør og distributør av plantebaserte, melkefrie produkter. Deres varemerker i dag er YOSA Havresnack – mellommåltider og alternativ til yoghurt av finsk fullkornshavre, KOKO Dairy Free – alternativ til melk og yoghurt laget av kokosnøtt, og LOVICE premium dessertis og softis – melkefrie alternativ laget av soya. Produktene er i god vekst i Norge og de satser på en videre god framgang. Et utvalg av produktene finnes i butikker i kjedene Meny, Spar, Eurospar, Obs, Mega og Extra. Under «Vegan Weekend» vil de spesielt promotere YOSA Havresnack samt et par nylanseringer som kommer i Meny i september.

Vegan Rex er et svensk vegansk klesmerke som lager veganske klær og tilbehør.

Mytreat Organics selger vegansk, rått, glutenfritt og økologisk godteri og snacks for store og små. Produktene er fri for e-stoffer og kunstige tilsetningsoffer. Kom innom og få smaksprøver!

​Veganermat tar med butikken sin, og stiller ut en rekke varer. Det blir kjøtterstatninger, søtsaker, pålegg med mer, samt mange nye produkter! De vil også kjøre en rekke tilbud gjennom helgen.

​Vafleriet kommer med sine fantastiske belgiske vafler med deilige veganske toppings: softis, kuleis, pisket krem, belgisk sjokolade mm. De selger også økologisk brus fra Proviant Berlin, og mange typer kaffe: cafe creme, cappuccino, espresso, latte, macchiato, chociato og frappuccino – i tillegg til milkshakes.

Belgiske vafler med masse gode toppinger samt milkshakes hos Vafleriet under Oslo Vegetarfestival.

​Eroma Perfumes
Skaperne bak det norske parfymemerket Eroma Perfumes kommer med sine nøye utviklede parfymeoljer som er naturlige, veganske og alkoholfrie. I tillegg til de herlige duftene også de nye og meget populære produktene fra serien EromaTerapi for skjønnhet og velvære. Det vil være gode messetilbud, og alle kunder vil ha mulighet å være med i Eromas trekning om et reisegavekort til en verdi av 5.000 kroner. I tillegg vil det på lørdagen være avdukning og lansering av en ny herreduft i kolleksjonen!

​Ivy’s Chips
Ivy er en fabelaktig dame som lager fantastiske plantain-chips (matbanan) her i Norge med 100 prosent naturlige ingredienser. Chipsene er uten gluten og laktose, de er veganske og har ikke noen tilsetningsstoffer, hvilket gjør de til et sunnere alternativ sammenlignet med en vanlig pose potetchips.

Ivy har til formål å støtte og bidra til kvinnelige eide plantain-kooperativer og ideelle organisasjoner dedikert til å håndtere menneskerettigheter i Ghana, Vest-Afrika. Når du kjøper en pose med Ivy’s Chips, bidrar du også til å støtter et godt initiativ.

Nyt en knasende FEAST!

Les mer om Ivy og afrikansk mat her. 

Xoco by Corina
Sjokolademakeren Corina er konditor med mer en 12 års erfaring.Hun lager sjokolade fra bunnen av og bruker beste lokale råvarer og fineste kakaobønner fra Venezuela, som er et kjent kakaoprodusent land. Xoco sine sjokoladeplater har fått en medalje på International Chocolate Awards 2017. Corina er stolt over å lage rene produkter uten melk og andre tilsetninger.

Norsk Vegansamfunn
NVS er en fantastisk organisasjon som jobber for at det skal være enklere og bedre å være veganer i Norge. Deres fremste formål er å fremme dyrs rettigheter og interesser gjennom å stille kritiske spørsmål til behandlingen av dyr i samfunnet vårt og promotere en vegansk levemåte.

Boksignering med “Sykt godt”: På standen skal Norsk Vegansamfunn selge kokebøker, og jeg kommer til å være tilstede både lørdag (kl 13.30) og søndag (kl 12.00) for å signere “Sykt godt” til alle interesserte.

sykt godt en veagnsk kokebok

BarneGleder er klar for å skape en fargerik og morsom dag med vegansk ansiktsmaling.

​Henna Fashion lager flott kroppsutsmykning med hennamaling​

NOAH – for dyrs rettigheter
NOAH er en organisasjon som alltid fremmer dyrenes sak, og som ikke er fornøyd med kompromisser på deres bekostning. De ser at dyr ønsker å leve; derfor skal de ikke drepes. De ser at dyr ønsker å utfolde seg; derfor har de krav på frihet.

Fristelse Cafe kommer med sine fristende kaker og is.

CAFE FRISTELSE: Noen av fristelsene de hadde med seg på Vegansk julefestival i desember 2016.

Norsk Senter for Dyrevelferd arbeider med oppstart og drift av frigårder for gårdsdyr i Norge, og med utarbeiding og distrubusjon/opplæring innenfor en livsstil uten animalske produkter.

​Quality Hotel Residence vil ha stand og promotere Vegan Friday og Vegan Christmas, fantastiske arrangementer for veganere, vegetarianere og folk som er nysgjerrige på vegansk mat.

James Aspey har egen stand og har med seg masse kule tskjorter som han selger i løpet av helgen. Møt han for en prat eller selfie.

JAMES ASPEY: Levende legende. (Foto: Margit Selsjord)

Jane H. Johansen vil komme med den nye kokeboken sin, Kjøttfrie burgere.

Dale Store Gård​ ligger på Gressvik rett utenfor Fredrikstad. Her driver ildsjeler et fristed for dyr, og et andelslag for grønnsaker.

Veggietable er et nytt vegansk cateringfirma i Stavanger. Kom innom standen deres og smak på masse kjøttfrie middagsretter og bakst helt uten egg og melk.  Mottoet deres er “eat good, feel good. Live and let live”.

Veggietable er et relativt nytt vegansk cateringselskap. Bli kjent med de på Vegan weekend!

Delizia skal selge nydelig vegansk is. I tillegg kommer de til å ha med seg veganske cookies, en vegansk dessert med fruktsalat, is og krem, en blizzard (milkshake med frukt og nøtter, en cookie ice cream sandwich samt en spicy linsesuppe.

Animal insight Norge kommer på standen sin til  å informere om veganisme og forbindelsen til dyrs rettigheter og miljøet. De ønsker å motivere, inspirere og informere, så kom innom de om du trenger enda en god grunn til å spise vegansk!

Her finner du fullt program, praktisk informasjon og påmedingsinfo for Vegan weekend. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *