vegansk gardeinburger fås i norske butikker

Nydelig texmexburger på 10 minutter

Kjøttfri mandag har aldri vært enklere! Nå når de supergode produktene fra Gardein og Violife er på full vei inn i norske butikker så er rask, næringsrik og smakfull veganmat lett tilgjengelig for alle. 

Kutter du ut kjøtt en dag eller to i uken for å spare miljøeteller er du fulltidsveganer av dyrehensyn? Uansett så får du en ny vår denne høsten.

Nå har nemlig et av verdens ledende selskaper innen vegansk mat, Green food company, kommet til Norge, og de introduserer en etter en av sine strålende merkevarer. For meg er dette produkter jeg har lest om på amerikanske blogger, hatt med i bagasjen hjem fra London og bestilt på internett ved jevne mellomrom, men nå er de altså her i våre egne butikker! Til og med kolonial.no fører varene.

Her er to av merkevarene som allerede i dag er på plass i norske butikker:

Gardein

Jeg elsker Gardein! De lager veganske kjøtterstatninger som er både næringsrike og skikkelig, skikkelig gode. De tar ikke mange minuttene å tilberede, og kommer i et veldig bredt sortiment. Nå kan du lage omtrent alt du vil av “vanlige” middager på helt vegansk vis. Gardeinproduktene er virkelig så smakfulle og kjempegode at ingen savner noenting som helst. Passer supert for veganere og vegetarianere, men også for helt vanlige folk som vil ha et enkelt og skikkelig godt alternativ til kjøttet en gang i blant.

En annen ting jeg liker med posene er at det føles som litt mer innhold enn vanlige pakker med veganske ferdigprodukter. I posen til Chipotle black bean burgers var det fire burgere, og vi var to sultne voksne som ble stappmette av to burgere hver.

I tillegg til å være veldig mettende så smakte burgerne skikkelig bra, og teksturen var helt fabelaktig. Disse passer veldig godt i både stekepanna og på grillen, og kan serveres med helt vanlig burgertilbehør.

Gardein får du hos kolonial.no.

Violife

“Jeg skulle så gjerne blitt veganer, var det ikke for osten. Jeg MÅ ha ost!”.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fått den kommentaren, og ja, jeg forstår folk godt. Det er noe eget med ost altså. Men heldigvis har det vært en super utvikling i veganske oster de siste årene! Og Violife har tilgjengeliggjort både smelteost for pizza og lasagne, osteskiver og kremost til brødskiven, god revet ost til taco, cheddar på burgeren og vegansk parmesan til å ha over spagettien. Lykke!

Disse ostene passer både for veganere, allergikere og andre som vil redusere forbruket sitt av meieriprodukter. På burgeren har jeg brukt cheddarskivene, som både smelter bra, og som også gir den karakteristiske cheddarsmaken.

Violife får du hos kolonial.no. 

Chipotle black bean burger med cheddar og guacamole

Ingredienser til 2 veldig sultne personer: 

 • 1 ss olje til steking
 • 1 pakke Gardein chipotle black bean burger
 • 4 skiver Violife cheddar flavour slices
 • 1 tomat
 • Salat
 • 2 burgerbrød
 • 1 porsjon guacamole – ferdigkjøpt eller hjemmelaget
 • Ketchup
 • Evt litt vegansk aioli – ferdigkjøpt eller hjemmelaget

Framgangsmåte: 

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i burgerene og stek de gylne – 3-4 minutter på hver side. De siste minuttene har du på osten også.

Skjær tomat i skiver. Vask og riv salat.

Skjær burgerbrødene i to. Start med guacamolen på bunnen. Legg deretter på 1 burger med ost, så litt ketchup, deretter den andre burgeren og litt mer ketchup. Ha tomatskivene og salaten over der igjen, ha deretter eventuelt litt aioli på. Det andre burgerbrødet legger du på toppen, og vips så er burgeren klar til servering!

Burgeren smaker kjempegodt som den er, ekstra god blir den med hjemmelaga søtpotetfries til.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRISTENDE BURGERTILBEHØR. 

2 Comments

 1. Høres spennende ut, og burgeren ser god ut! Skulle gjerne visst hva de inneholdt, disse produktene. Om man kan spise de om man vil unngå soya og gluten?

  1. Mari Hult

   Vil anta at det ikke går så greit 🙁 Her har du innholdsfortegnelsene: https://gardein.com/products/

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *