

Sprøstekte poteter helt uten olje
Nydelige som middagstilbehør og som en tapasrett med en god dip til.
Dette er ganske vidunderlig, skjønner du. Disse potetene blir helt crazy sprø uten en dråpe olje. Trikset? Jo, vi forkoker de med litt natron slik at overflaten blir ruglete, og deretter baker vi de i ovn til de er sprø utenpå og myke inni. Med den ruglete overflaten så blir det totale overflatearealet på potetbiten større, og derfor blir den sprøere. Helt fantastisk for oss som ELSKER sprøstekte poteter (og hvem gjør vel egentlig ikke det?)!

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 0,5 ts natron
- ca 1,5 kg poteter
- 2 ts salt
- 1 kvast basilikum
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Kok opp godt med vann i en gryte, tilsett natron.
Skrell potetene og skjær de i litt mindre biter. Ha de i det kokende vannet og kok i cirka 10 minutter. De skal ikke bli helt gjennomkokte, så pass på.
Sil av vannet, nå vil du se at potetene er blitt ganske stygge i kantene. Rør forsiktig inn saltet, fordel deretter potetene utover stekebrettet. Vil du ha litt ekstra smak på potetene så kan du godt ha i både løkpulver, hvitløkspulver og oregano på dette tidspunktet.
Fordel potetene utover stekebrettet og sett dette i ovnen.

Bak i cirka 30 minutter, til potetene er gylne og fine.

Grovhakk basilikum og ha over rett før servering.
Servér potetene rykende varme.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED POTETER.

Vil dette funke like bra med søtpoteter? Og jeg antar formen på bitene ikke har noen betydning? (Feks. staver)
Søtpoteter har ikke så mye stivelse i seg, så de reagerer litt annerledes dessverre. Jeg bruker et supertynt lag maisstivelse på for å få søtpotetene sprø.
Hei!
Jeg har fulgt denne oppskriften, men potetene mine ble ikke ruglete i kanten i det hele tatt. De ser helt vanlig kokt ut. Hva kommer dette av? Blir nok gode uansett 😋
Å nei! Lurer på om det kan være at ulike potettyper fungerer ulikt med denne metoden. Skal prøve å finne utav det!