veganske belgiske vafler vegetarbloggen oppskrift

Veganske Liege-vafler

Sprø og saftige vafler med masse karamellisert perlesukker – skikkelig snop!

Belgiske vafler uten egg og melk? Lett! Denne oppskriften som inneholder både gjær og bakepulver gir deg supergode Liege-vafler helt uten animalske produkter.

Du kan bruke vanlig vaffeljern til disse om du ikke har belgisk vaffeljern, i så fall kan du lage litt færre men større vafler.

Ingredienser til ca 10 vafler: 

  • 2 dl soya- eller mandelmelk
  • 2 ss sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4 ss vann
  • 2 ss olje + ekstra til steking
  • 6 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts kanel
  • 1 ss bakepulver
  • 200 g vegansk margarin
  • 1 dl perlesukker

Framgangsmåte: 

Varme opp melken til den er ca 37 grader. Ha den i en stor bolle (bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har) og rør inn sukker og gjær. La det stå litt, slik at du ser at gjæren løser seg opp og det bobler litt.

Ha i vaniljeekstrakt, vann og olje.

Mål opp hvetemel, salt, kanel og bakepulver og rør det sammen. Smuldre margarinen inn i melblandingen. Hell blandingen deretter litt og litt over i væsken mens du rører/lar eltekroken gå. Deigen skal bli ganske fast, nesten som bolledeig. Er den for klissete kan du ha i litt mer hvetemel.

Kle bollen med et rent kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving i 40-50 minutter. Etter hevingen så rører du forsiktig inn perlesukkeret – det er ingen fare om det ikke blir jevnt fordelt.

Del deigen inn i ca 10 like store emner, rull de ut til en ball. Bruker du vanlig vaffeljern kan du lage 6-8 emner.

Varm opp vaffeljernet og pensle det med litt olje. Ha i en og en ball, press de ned, og stek til de er crispy og fine.

La de avkjøle noe på rist, men ikke veldig mye, før servering. Sukkeret stivner når vaflene kjøles ned, så det anbefales å spise de i alle fall lune.

Belgiske vafler er veldig gode med pisket plantekrem og bær på, men fungerer vel så godt med syltetøy og kanskje en kule is.

FLERE VEGANSKE VAFFELOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Nam! Dette skal definitivt prøves ut 🙂

Leave a Reply to Maria Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *