

Brokkoli og tofu i ingefærsaus
En nydelig asiatisk rett med appelsin, ingefær, hvitløk, vårløk og sesamfrø.

Dette er en skikkelig enkel og rask middag med hjemmelaget asiatisk saus. Brokkoli og tofu kan erstattes av andre type grønnsaker og eventuelt tempeh eller bønner. Jeg foretrekker ris ved siden av, men retten fungerer også med for eksempel nudler.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- Ris til servering
- 1 brokkoli
- 1 pakke tofu (300-400 g)
- 2 ss olje til steking
- 1 kinesisk hvitløk
- 3 cm ingefær
- 3 ss soyasaus
- 2 ss lønnesirup
- 5 ss vann
- 2 ss maisstivelse
- 1 appelsin
- 1 vårløk
- 2 ss sesamfrø

Framgangsmåte:
Tilbered ris etter anvisning på pakken.
Del brokkoli i buketter, tofu i terninger.
Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Begynn med å steke tofuen til den begynner å bli gyllen på alle sidene, ha deretter i brokkoli og stek det videre.
Riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Ha i en liten bolle, rør inn soyasaus, lønnesirup, vann og maisstivelse. Riv i appelsinskallet og press i appelsinsaften. Rør sammen slik at det ikke blir noen klumper.
Skjær vårløk i ringer.
Når tofu og brokkoli begynner å bli ferdigstekt så heller du over sausen. La det surre i et par minutter slik at sausen tykner. Smak eventuelt til med litt med soyasaus om det ikke er salt nok.
Server retten rykende varm sammen med vårløk, sesamfrø og ris.

FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU FINNER DU HER.
