vegansk dirt pie vegetarbloggen oppskrift

Løgnaskake

En aldeles nydelig vegansk kake med (nesten) alt som er godt! Her får du nemlig kakaobunn, bananer, kremostkrem, oreokjeks og smeltet sjokolade servert i sammen, og det smaker helt fantastisk. 

Dette er en såkalt “dirt pie” – en lagvis kake som ikke skal ovnsstekes – og som består av en fin miks av sjokolade, krem, kremost og bananer. Slik jeg forstår det kan disse kakene lages på hundrevis ulike vis, og dette er en kombinasjon av flere oppskrifter jeg har funnet på nett.

Ingredienser: 

  • 16 dadler uten stein
  • 2 ss kokosolje
  • 4 ss kakopulver

Banan- og kremostlag: 

  • 3 bananer
  • 2 bokser kokosmelk (bruk “full fat”-versjonen, ikke light) – avkjølt i kjøleskap
  • 100 g vegansk kremost
  • 3 ss melis

Oreo- og sjokoladelag: 

  • 5-6 oreokjeks
  • 100 g melkefri sjokolade

Framgangsmåte: 

Kjør dadler, kokosolje og kakaopulver jevnt i foodprocessor, press det deretter utover i en kakebunn eller direkte på serveringsfat. Oppbevares kaldt om du ikke gjør alt klart med en gang.

Banan- og kremostlag:

Skjære bananene i skiver og legg de utover kakebunnen.

Grav ut det harde kremlaget fra kokosmelkboksene. Visp dette stivt. Visp til slutt inn kremost og melis. Fordel oppå bananene.

Oreo- og sjokoladelag:

Grovhakk oreokjeksene og fordel de utover kaken. Smelt sjokoladen i vannbad, ha over i en sprøytepose med liten tupp og fordel på toppen.

Kaken må stå kaldt fram til servering.

FLERE VEGANSKE KAKEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

8 Comments

  1. Jeg tåler desverre ikke dadler, men alt annet i kaka (finner ingen kaker jeg kan spise) og denne ser jo bare helt fantastisk ut! Er det mulig å bytte ut dadlene med noe annet?

    1. Mari Hult

      Det tror jeg nok vi skal få til… Går det greit med rosiner, f.eks? Det gjør mye av samme jobben.

  2. Tørka frukt er ikke lov 🙁 Går på streng lavfodmap pga heftig IBS. Burde skrevet det i første kommentaren innser jeg nå. Tusen takk for svar 🙂

  3. Hei Mari 🙂
    Som kremost ., kan alpro sin brukes?
    Jeg lager aldri mat eller kaker så nå er jeg spent på om jeg får til denne..

    1. Skrev feil ! mente såklart ikke alpro kremost men oatly sin ,lysblå liten boks 🙂

      1. Mari Hult

        Jepp! Er den jeg bruker selv også 🙂

  4. Denne ser sååå god ut! Hvordan er det å lage den en dag i forveien å oppbevare i kjøleskap?

    1. Mari Hult

      Tror det skal gå helt fint 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *