veganske nudler i peanøttsaus oppskrift vegetarbloggen vegetarisk

Nudelsalat

Superlettvint nudelrett som både smaker og metter skikkelig godt. 

Okei, jeg er svak for raske nudelretter. Det er bare å innrømme. Legger du til litt chili, hvitløk og peanøttsmør så har jeg rett og slett lite å slå tilbake med.

Denne retten lager du i full fart, og er supert om du rett og slett må ha litt kjapp og god mat på bordet. Bruk gjerne andre grønnsaker om du har. Noen sprøstekte tofu- eller tempehbiter her er heller ikke å forakte…

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 1 gulrot
  • 1 rød paprika
  • 2 vårløk
  • 1 kvast koriander
  • 200 g hvetenudler (evt risnudler)
  • 3 ss sesamfrø

Peanøttdressing: 

  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 1 dl peanøttsmør
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss chilisaus (gjerne Sriracha)
  • 1 lime

Framgangsmåte: 

Skjær gulrot i tynne strimler, paprika i tynne skiver. Skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander.

Kok nudler til al dente-konsistens etter anvisning på pakken.

Rør sammen nudler, gulrot, paprika og saus (oppskrift under). Dryss vårløk, koriander og sesamfrø på toppen, server varmt, lunt eller kaldt.

Peanøttdressing: 

Finhakk eller riv hvitløk og ingefær. Ha i en liten bolle og rør inn peanøttsmør, soyasaus, lønnesirup og chilisaus. Smak til med litt limesaft.

FLERE ASIATISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *