

Nudelsalat
Superlettvint nudelrett som både smaker og metter skikkelig godt.

Okei, jeg er svak for raske nudelretter. Det er bare å innrømme. Legger du til litt chili, hvitløk og peanøttsmør så har jeg rett og slett lite å slå tilbake med.
Denne retten lager du i full fart, og er supert om du rett og slett må ha litt kjapp og god mat på bordet. Bruk gjerne andre grønnsaker om du har. Noen sprøstekte tofu- eller tempehbiter her er heller ikke å forakte…

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 1 gulrot
- 1 rød paprika
- 2 vårløk
- 1 kvast koriander
- 200 g hvetenudler (evt risnudler)
- 3 ss sesamfrø
Peanøttdressing:
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 cm ingefær
- 1 dl peanøttsmør
- 3 ss soyasaus
- 2 ss lønnesirup
- 1 ss chilisaus (gjerne Sriracha)
- 1 lime

Framgangsmåte:
Skjær gulrot i tynne strimler, paprika i tynne skiver. Skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander.
Kok nudler til al dente-konsistens etter anvisning på pakken.
Rør sammen nudler, gulrot, paprika og saus (oppskrift under). Dryss vårløk, koriander og sesamfrø på toppen, server varmt, lunt eller kaldt.

Peanøttdressing:
Finhakk eller riv hvitløk og ingefær. Ha i en liten bolle og rør inn peanøttsmør, soyasaus, lønnesirup og chilisaus. Smak til med litt limesaft.

FLERE ASIATISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER.
