

Søtpotet- og maisburger
Nydelig texmexburger med kikerter, søtpotet, mais, chipotle og hvitløk. Smaker ekstra godt servert med nylaget guacamole.
Jeg elsker burgere! Og med veggisburgere er det jo så utrolig gøy å variere – alt er jo mulig sånn omtrent.
Her lager vi en skikkelig texmex-variant, og den kan du strengt tatt servere både i burgerbrød eller med tacotilbehør til. Kanskje den er best i en tortilla med hjemmelaga salsa, eller i burgerbrød med koriander og guacamole?

Ingredienser til to porsjoner:
- 2 dl tørka kikerter eller 1 boks (ca 4 dl) hermetiske
- 1 mellomstor søtpotet
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 kvast persille
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts chipotlepulver
- 1 ts salt
- Litt pepper
- 2-3 dl havregryn
- 1 boks mais
- Olje til steking
- Burgertilbehør

Framgangsmåte:
Start med kikertene. Bruker du tørka så må de bløtlegges over natten (eller i minst 8 timer) for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det å sile av laken og skylle de i litt kaldt vann.
Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Kok opp litt vann i en gryte og kok terningene litt – de trenger ikke bli helt gjennomkokte, ihvertfall ikke myke. Sil av vannet.
Skrell sjalottløk og hvitløk, grovhakk persille.
Ha kikerter, søtpotet, sjalottløk, hvitløk, persille, spisskummen, paprikapulver, chipotlepulver, salt og pepper i en foodprocessor og “pulse” noen ganger slik at kikertene knuses i litt mindre biter, men ikke slik at du får en jevn masse. Ha deretter i litt og litt havregryn, og fortsett “pulsingen” til du får en grov burgerdeig. Ha over i en bolle og jobb den litt sammen med hendene, slik at du er sikker på at det går an å forme burgere av den.
Sil laken av maisen og vend de inn til slutt.
Burgerne kan stekes enten i stekepanne eller i ovn. Synes du det er vanskelig å få burgere til å holde sammen under steking så anbefaler jeg stekeovn.
Stekeovn: Forvarm ovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med bittelitt olje. Form fire burgere av deigen, fordel de utover stekebrettet ig stek i 20-25 minutter. Snu burgerne halvveis i stekingen.
Stekepanne: La burgerdeigen stå litt før steking slik at den setter seg godt. Form fire burgere, varm olje til medium/høy varme i en panne og stek burgerne i 2-3 minutter på hver side. Skru deretter ned varmen og la burgerne surre i noen minutter til på hver side, slik at de blir gjennomstekte.
Servér burgerne rykende varme.

FLERE KJØTTFRIE BURGERE FINNER DU HER.

Hei, skal man både steke og koke søtpotetterningene? Eller holder det å bare koke de? 🙂
sneket seg inn en skrivefeil der ja. De skal kun kokes 🙂
Tror du disse kan fryses etter steking, og tines og varmes opp senere? 🙂
De så veldig gode ut!!
Det tror jeg at skal gå veldig bra 🙂 🙂
Finnast det ei oppskrift på den purèen som er lagt under burgeren i bildet?
Yes! Den finn du her: https://www.vegetarbloggen.no/2017/09/11/muhammara/
Er det viktig er kikkert er med?
Er det viktig at kikkert er med?*
De hjelper med å binde burgeren sammen. Eventuelt kan du prøve med andre bønner eller linser?