vegansk vegetarisk maisburger oppskrift vegetarbloggen

Søtpotet- og maisburger

Nydelig texmexburger med kikerter, søtpotet, mais, chipotle og hvitløk. Smaker ekstra godt servert med nylaget guacamole. 

Jeg elsker burgere! Og med veggisburgere er det jo så utrolig gøy å variere – alt er jo mulig sånn omtrent.

Her lager vi en skikkelig texmex-variant, og den kan du strengt tatt servere både i burgerbrød eller med tacotilbehør til. Kanskje den er best i en tortilla med hjemmelaga salsa, eller i burgerbrød med koriander og guacamole?

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 dl tørka kikerter eller 1 boks (ca 4 dl) hermetiske
  • 1 mellomstor søtpotet
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast persille
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts chipotlepulver
  • 1 ts salt
  • Litt pepper
  • 2-3 dl havregryn
  • 1 boks mais
  • Olje til steking
  • Burgertilbehør

Framgangsmåte: 

Start med kikertene. Bruker du tørka så må de bløtlegges over natten (eller i minst 8 timer) for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det å sile av laken og skylle de i litt kaldt vann.

Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Kok opp litt vann i en gryte og kok terningene litt – de trenger ikke bli helt gjennomkokte, ihvertfall ikke myke. Sil av vannet.

Skrell sjalottløk og hvitløk, grovhakk persille.

Ha kikerter, søtpotet, sjalottløk, hvitløk, persille, spisskummen, paprikapulver, chipotlepulver, salt og pepper i en foodprocessor og “pulse” noen ganger slik at kikertene knuses i litt mindre biter, men ikke slik at du får en jevn masse. Ha deretter i litt og litt havregryn, og fortsett “pulsingen” til du får en grov burgerdeig. Ha over i en bolle og jobb den litt sammen med hendene, slik at du er sikker på at det går an å forme burgere av den.

Sil laken av maisen og vend de inn til slutt.

Burgerne kan stekes enten i stekepanne eller i ovn. Synes du det er vanskelig å få burgere til å holde sammen under steking så anbefaler jeg stekeovn.

Stekeovn: Forvarm ovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med bittelitt olje. Form fire burgere av deigen, fordel de utover stekebrettet ig stek i 20-25 minutter. Snu burgerne halvveis i stekingen.

Stekepanne: La burgerdeigen stå litt før steking slik at den setter seg godt. Form fire burgere, varm olje til medium/høy varme i en panne og stek burgerne i 2-3 minutter på hver side. Skru deretter ned varmen og la burgerne surre i noen minutter til på hver side, slik at de blir gjennomstekte.

Servér burgerne rykende varme.

FLERE KJØTTFRIE BURGERE FINNER DU HER. 

9 Comments

  1. Karoline

    Hei, skal man både steke og koke søtpotetterningene? Eller holder det å bare koke de? 🙂

    1. Mari Hult

      sneket seg inn en skrivefeil der ja. De skal kun kokes 🙂

  2. Tror du disse kan fryses etter steking, og tines og varmes opp senere? 🙂
    De så veldig gode ut!!

    1. Mari Hult

      Det tror jeg at skal gå veldig bra 🙂 🙂

  3. Finnast det ei oppskrift på den purèen som er lagt under burgeren i bildet?

  4. Er det viktig er kikkert er med?

    1. Er det viktig at kikkert er med?*

      1. Mari Hult

        De hjelper med å binde burgeren sammen. Eventuelt kan du prøve med andre bønner eller linser?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *