

Vegansk ukemeny: Uke 31, 2017
Søtpotetfalafel, vegansk carbonara og indiske samosa – denne ukemenyen har noe for alle!
Kommentarer til handlelisten:
Denne uken bruker vi mye spinat, i ulike oppskrifter. Husk at dette ikke holder seg så veldig lenge. Planlegger du noen av rettene mot slutten av uken så kan det f.eks byttes ut med grønnkål, som holder seg bedre.
Ett hvitløksfedd kan erstattes av en halv kinesisk hvitløk.
En spenstig start på uka med kikerter, dadler og couscous.

Tirsdag: Vegansk Spaghetti Carbonara
Å lage denne uten egg, parmesan og svinekjøtt er vel som å banne i kirka, men det får bare være – jeg synes retten er kjempegod i vegansk variant! Sprøstekt tofu erstatter pancetta, og det serveres med pasta i en herlig saus.

Onsdag: Blomkålstappe med teriyakisopp
En av de oppskriftene jeg ikke forstår at jeg ikke lagte tidligere. Mildt og godt blomkål serveres sammen med salt og herlig sopp. Supergodt!

Sunnere enn vårruller, men minst like spennende og gode på smak. Pass bare på å være rask med bløtleggingen av risarkene, hvis ikke blir det fort klissete.

Alle gode ting er falafel og søtpotet! I alle fall nesten! Dette er en uslåelig kombinasjon som jeg selv lager igjen og igjen og igjen.

Disse tar litt tid å lage med deig og steking, men de er så verdt innsatsen! Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned. PS. De smaker kjempegodt med mangochutney til.

Retro og smakfullt med soyabiter, ananas og sopp.
