vegansk middagssalat oppskrift

Marinert grapefrukt med grønnkål og kikerter

Grapefrukt får marinere seg ekstra god i sukkerlake med kanel og anis, og serveres i en herlig miks av grønnkål, sjalottløk og kikerter. Smakseksplosjon!

Sprø og salt grønnkål, søt og myk grapefrukt, samt proteinrike kikerter og nydelig koriander (som du kan erstatte med persille om du ikke liker det). Denne salaten leverer skikkelig, og den passer både som tilbehør til grillmaten eller som en spennende hovedrett. Serverer du den som tilbehør så holder oppskriften til fire porsjoner istedenfor to.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

 • 2 dl tørka kikerter eller 1 boks hermetiske
 • 1 dl sukker
 • 1 dl vann
 • 1 kanelstang
 • 2 stjerneanis
 • Eventuelt litt sitronsaft
 • 2 grapefrukt
 • 300 g grønnkål
 • 2 sjalottløk
 • 1 kvast koriander
 • 2 ss olje til steking
 • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Start med kikertene. Er de tørka må de bløtlegges over natten (eller i minst åtte timer) for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det å helle av laken og skylle kikertene i litt kaldt vann.

Rør sammen sukker, vann, kanelstang og stjerneanis i en gryte og la det koke opp. Rør rundt og la det putre til sukkeret er oppløst. Du kan røre inn litt sitronsaft også for litt ekstra syre, det kommer an på smak og om du har spesielt søte eller sure grapefrukter. Hell laken over i en liten bolle og la den avkjøles litt.

Skjær skallet av grapefruktene og skjær fruktkjøttet i terninger. Legg de i laken og la de marineres i cirka en time.

Snitt grønnkål og sjalottløk. Grovhakk koriander. Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek grønnkål og løk til grønnkålen begynner å bli sprø. Ha på litt salt og pepper og rør inn kikertene og korianderen. Vend det hele sammen i et par minutter.

Hell laken av grapefrukten (spar den gjerne til å ha på desserter, smaken blir veldig god). Ha grønnkålblandingen over i bollen med frukten og rør godt sammen.

Salaten kan serveres varm, lun eller kald.

FLERE VEGANSKE SALATER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *