

Sommerlig squashsuppe
Sommerlig og sunt med squash, hvitløk og sitron.
Dette er en av rettene som blir til inni hodet mitt når jeg står i grønnsaksdisken og finner noe som ser fint ut.
I dette tilfellet: To nydelige, ferske “summersquash” – runde og ganske små squash i gult og grønt som sjelden fås på andre årsider.

For ordens skyld så kan du helt greit bruke vanlige squash her.
Squash er en fin suppeingrediens om du vil holde det lett og enkelt. Den inneholder mye vann, slik at den bidrar med masse væske i suppen. Den smaker kanskje ikke så mye, men smaken er skikkelig god, og i kombinasjon med litt hvitløk, chiliflak, sitron og basilikum så blir det riktig så bra.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 2 små (se bildet over) sommersquash, evt 1 vanlig
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 vårløk
- 1 kvast basilikum
- 1 sitron
- 1 ss olje til steking
- 6 dl vann med grønnsaksbuljongterning- eller pulver
- Salt og pepper
- 2 ts chiliflak

Framgangsmåte:
Skjær squashene i store terninger. Finhakk hvitløk, skjær vårløk i ringer og grovhakk basilikum. Riv sitronskallet.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk og vårløk og la det surre i et par minutter. Ha deretter i squashterningene og hell på vann med buljongterning. La det hele koke opp, og deretter koke i cirka 10 minutter.
Kjør suppen jevn i en foodprocessor, blender eller med en stavmikser. Pass på så du ikke brenner deg.
Ha tilbake i gryten. Rør inn sitronskall og mesteparten av basilikumen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Ha over i suppeskåler, topp med resten av basilikumen og chiliflakene.

FLERE VEGANSKE SUPPER FINNER DU HER.
