

Pestobakte poteter
Nydelige som tapasrett, på buffet med andre småretter og som tilbehør til grillmat.
Denne oppskriften skulle egentlig bli ganske annerledes. Planen da jeg begynte på matlagingen var å lage krunsjpoteter med pesto-vri, men halvveis i prosessen fikk jeg mer lyst på bakt potet enn stekt. Så da ble det en ny variant! Trikset her er å bake relativt små poteter som er vendt i pesto. Slik trekker smakene skikkelig godt inn under baking, og i og med at potetene er små så bakes de fort, og pestoen rekker ikke å brenne seg.
Bruker du større poteter kan du enten forkoke de, eller ha i pestoen halvveis i steketiden.
Disse er gode som en tapasrett, eller på en buffet med mange småretter. De funker også som tilbehør til grillmat og typiske søndagsmiddager.
Du kan også avkjøle potetene, skjære de i biter og servere de som potetsalat.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 2 kinesiske hvitløk
- Noen kvaster basilikum
- 4 ss pinjekjerner
- Saften fra 1 sitron
- Salt og pepper
- 0,5-1 dl olivenolje
- 15-16-18 småpoteter (gjerne amadine)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en ildfast form.
Ha hvitløk, basilikum, pinjekjerner, sitronsaft, salt og pepper i en foodprocessor. Sett den på og spe med olivenolje til du har en fin, tyktflytende pesto. Ha over i en bolle.
Skyll, skrubb og tørk potetene. Ha de i bollen sammen med pestoen og vend alt sammen slik at alt blir dekket. Fordel deretter potetene utover i den ildfaste formen.
Inn i ovnen, stek i 10 minutter, vend på potetene, 10 minutter til. Gjenta en gang til, når de er gylne på alle sidene er de klare (det er lov å stikke en kniv eller gaffel rast inn i de og se om denne påstanden holder mål altså). Servér rykende varme.

FLERE OPPSKRIFTER MED POTETER FINNER DU HER.
