veganske vegetariske pestobakte poteter oppskrift

Pestobakte poteter

Nydelige som tapasrett, på buffet med andre småretter og som tilbehør til grillmat. 

Denne oppskriften skulle egentlig bli ganske annerledes. Planen da jeg begynte på matlagingen var å lage krunsjpoteter med pesto-vri, men halvveis i prosessen fikk jeg mer lyst på bakt potet enn stekt. Så da ble det en ny variant! Trikset her er å bake relativt små poteter som er vendt i pesto. Slik trekker smakene skikkelig godt inn under baking, og i og med at potetene er små så bakes de fort, og pestoen rekker ikke å brenne seg.

Bruker du større poteter kan du enten forkoke de, eller ha i pestoen halvveis i steketiden.

Disse er gode som en tapasrett, eller på en buffet med mange småretter. De funker også som tilbehør til grillmat og typiske søndagsmiddager.

Du kan også avkjøle potetene, skjære de i biter og servere de som potetsalat.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 2 kinesiske hvitløk
  • Noen kvaster basilikum
  • 4 ss pinjekjerner
  • Saften fra 1 sitron
  • Salt og pepper
  • 0,5-1 dl olivenolje
  • 15-16-18 småpoteter (gjerne amadine)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en ildfast form.

Ha hvitløk, basilikum, pinjekjerner, sitronsaft, salt og pepper i en foodprocessor. Sett den på og spe med olivenolje til du har en fin, tyktflytende pesto. Ha over i en bolle.

Skyll, skrubb og tørk potetene. Ha de i bollen sammen med pestoen og vend alt sammen slik at alt blir dekket. Fordel deretter potetene utover i den ildfaste formen.

Inn i ovnen, stek i 10 minutter, vend på potetene, 10 minutter til. Gjenta en gang til, når de er gylne på alle sidene er de klare (det er lov å stikke en kniv eller gaffel rast inn i de og se om denne påstanden holder mål altså). Servér rykende varme.

FLERE OPPSKRIFTER MED POTETER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *