

Kikerter i indisk nektarinsaus
Varmende og smaksrik indisk gryte med kikerter, nektariner, spinat og kokosmelk.
Rekk opp hånden de som aldri blir lei av indisk mat!
*Rekker opp hånden*.
Nok en curry, denne gangen bruker vi friske og gode nektariner til å gi det hele en søt og syrlig vri.
Spinaten kan lett byttes ut med grønnkål eller pak choi om du foretrekker det. For en magrere versjon kan du erstatte halvparten av kokosmelken med vann.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 2 dl tørka eller 1 boks/eske (ca 4 dl) hermetiske kikerter
- Ris til servering
- 1 sjalottløk
- 3 cm ingefær
- 4 nektariner
- 2 ss olje til steking
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts kanel
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts garam masala
- 0,5 ts chilipulver
- 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk
- 1 lime
- Salt
- 200 g babyspinat
- Eventuelt litt frisk koriander
Framgangsmåte:
Begynn med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges over natten (eller i minst 8 timer) for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det å sile av laken og å skylle kikertene i litt kaldt vann.
Tilbered ris etter anvisning på pakken.
Finhakk sjalottløk og ingefær. Skjær nektarinene i terninger.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i løk, ingefær, spisskummen, kanel, gurkemeie, garam masala og chilipulver og la det surre i 2-3 minutter. Rør deretter inn nektarinterningene og kokosmelken. La det hele koke opp, for deretter å småkoke i cirka 10 minutter. Mos noen (eller alle) nektarinbitene med en gaffel eller stavmikser. Smak til med limesaft og salt.
Ha i kikertene og spinat og la det koke i noen minutter til, slik at kikertene blir gjennomvarme og gode.
Servér gryten rykende varm med ris til. Litt koriander på toppen er lov om du liker dette.

FLERE VEGANSKE CURRYOPPSKRIFTER FINNER DU HER.

Under siste oppkok av gryta, oppdaget jeg tidenes skivebom. Hadde lest “klementin” og ikke “nektarin”. Men wow, gir retten 9/10 uansett! Bør prøves!
Haha, uffda! Men bra det smakte 🙂