vegansk oreobrownies oppskrift

Oreobrownies

Veganske festbrownies med oreokjeks, peanøtter og ekstra sjokolade!

Denne oppskriften her. OMG. Jeg prøvde meg på den en dag jeg hadde (etter egen målestokk) laget alt for mye sunn mat til bloggen, og jeg følte jeg måtte kompensere med noe av det jeg kan best. Baking.

Ofte når jeg baker tenker jeg bare på ting jeg liker godt, og så kommer oppskriftene av seg selv. Denne gangen hadde jeg sett en lignende vri på en annen blogg, så jeg tenkte at en vegansk vri kunne ikke være så vanskelig. Og det var det ikke heller.

Kaken tok jeg med på jobb dagen etterpå, og den forsvant fort. Kollegene snakket faktisk om den i gangene i mange dager etterpå, så jeg våger meg å påstå at dette er en av de beste oppskriftene på bloggen til nå i år.

Ingredienser: 

 • Bittelitt olje og kakaopulver til smøring av form
 • 1,8 dl soyamelk
 • 1 ss eplesidereddik
 • 1,8 dl solsikkeolje
 • 4 dl sukker
 • 5 dl hvetemel
 • 1,2 dl kakaopulver
 • 1 ts natron
 • 1 ts vaniljesukker
 • 0,5 ts salt
 • 200 g vegansk sjokolade

Oreotopping: 

 • 5 ss peanøttsmør
 • 100 g vegansk sjokolade
 • 0,5 pakke oreokjeks
 • 1 dl salta peanøtter

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform med diameter på 22-26 centimeter med bakepapir. Gni kantene inn med litt olje og sikt kakaopulver rundt (istedenfor å smøre og mele formen).

Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.

I en større bolle siler du  hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.

Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt.

Ha røren over i formen, glatt den til på toppen.

Stek i cirka 35 minutter, gjør klar toppingen imens.

Oreotopping og montering: 

Smelt peanøttsmøret i en liten gryte. Ha over i en sprøytepose uten tupp. Rett før bruk klipper du hull i den. Det skal være så lite som mulig, men dersom du har brukt peanøttsmør med biter i så må du passe på at det er stort nok til at de kommer ut.

Grovhakk sjokoladen. Kjør oreokjeksen til grove, klebrige biter i en foodprocessor. Legg kjeksen til sides, grovhakk deretter peanøttene i samme processoren (du trenger ikke vaske den mellom slagene).

Når kaken kommer ut av ovnen har du først den grovhakka sjokoladen over kaken. Den vil smelte ganske kjapt. Fordel oreobitene i et lag over der igjen, dryss deretter over peanøttbitene.

Topp med det smelta peanøttsmøret.

Avkjøl før servering slik at sjokoladen og peanøttsmøret får sette seg.

Skjær i stykker og servér.

FLERE VEGANSKE KAKEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

15 Comments

 1. Denne må jeg få laget snart! 🙂

  1. Mari Hult

   Jaaa den er så god 😀

 2. Utrolig god! Må lage den igjen. Og igjen. Og igjen.

  1. Mari Hult

   Hihi det tenker jeg også 😀

 3. Annette Hammeren Myrabø

  Kan man bruke kokosmelk? Altså sånn drikke kokosmelk. Jeg har ikke soya melk.

  1. Mari Hult

   Tror det skal gå helt fint 🙂

 4. Hvilken vegansk Sjokolade anbefaler du??

  1. Mari Hult

   Jeg er glad i både Odense og Coop (deres mørkeste er veganske) 🙂

 5. Victoria Thorbjørnsen

  Hei,
  kan denne lages på onsdag og spises på fredag? Var en storslager sist den ble bakt og er nå fast inventar når jeg har kakeoppdraget! 🙂

  1. Mari Hult

   JA! Håper ikke svaret kom for sent :/

 6. Jennifer

  Denne er helt fantastisk:) Kan opsjonen dobles og stekes i langpanne?

  1. Jennifer

   Altså posjonen;)

  2. Mari Hult

   Det vil jeg tro går helt fint ja!

 7. Kan denne lages en fredag og oppbevares i kjøleskap til søndag?

  1. Mari Hult

   Yes! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *