vegansk vegetarisk linsesuppe vegetarbloggen oppskrift

Linsesuppe med sukkererter

Autentisk thaisuppe på ditt eget kjøkken!

Ingefær, kaffirlimeblader og sitrongress – for ikke veldig lenge siden var dette merkelige råvarer jeg ikke visste hvor jeg skulle kjøpe, og i alle fall ikke hvordan jeg skulle bruke! Men plutselig ble jeg helt komfortabel med å gjøre innkjøp i internasjonale matbutikker, snakket litt med betjeningen og fikk tips til bruksområder.

Nå er vi kommet så langt at disse råvarene fins i flere og flere helt ordinære dagligvarebutikker også, så da er det nok flere enn meg som er helt hekta på thaimat. Her bruker jeg de sammen med løk, hvitløk, chili og currypaste, og lager en fyldig linsesuppe som også får smak av kokosmelk og lime. Suppen er veldig god, og har du alle råvarene i hus så tar den jammen ikke lang tid å lage heller!

På toppen har jeg stekte sukkererter, her kan du også ha spinat, koriander, litt stekt sopp eller kokosflak.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

 • 200 g tørka røde linser
 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 2 cm ingefær
 • 0,5 rød chili
 • 2 sitrongress
 • 200 g sukkererter
 • 2 ss olje til steking
 • 2 ss rød thai currypaste
 • 4 kaffirlimeblader
 • 6 dl vann
 • 2 dl kokosmelk
 • 1 lime
 • 1-2 ss soyasaus

Framgangsmåte: 

Skyll linsene i litt kaldt vann.

Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og rød chili. Bank sitrongresset og del i store biter (disse skal fiskes ut før suppen serveres, så pass på at de er så store at du finner de igjen). Snitt sukkerertene.

Varm opp halvparten av oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili og la det surre i noen minutter. Rør deretter inn linser. Ha i sitrongress og kaffirlimeblader, hell over vannet. La det hele koke til linsene er helt oppløst i suppen, det tar 15-20 minutter.

Mens suppen koker steker du sukkerertene i resten av oljen. Det tar ikke lange tiden.

Fisk sitrongress og limeblader ut av suppen. Hell i kokosmelk, press i limesaft og smak til med soyasaus.

Server suppen rykende varm, topp med sukkerertene og eventuelt litt olivenolje.

FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *