

Grønnkålrisotto med kikerter og sitron
Nydelig italiensk risotto med proteinrike kikerter, sprøstekt grønnkål og syrlig smak av sitron.
Risotto altså – det blir jo alltid godt! Hemmelighetene er å bruke kokende grønnsakskraft i risottoen, og å spe med denne til ønsket konsistens. Når den er kokende før du har den i, så stopper ikke kokeprosessen for risen, og alt blir så mye bedre. Den andre hemmeligheten er rett og slett å la gjestene vente på risottoen, ikke omvend. Retten er best når den er nylaget.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 2 dl tørka eller 1 boks/eske (ca 4 dl) hermetiske kikerter
- Ca 7 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 kvast timian
- 200 g grønnkål
- 1 sitron
- 200 g risottoris
- 2 ss olje til steking
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Dersom du bruker tørka kikerter må disse bløtlegges over natten (eller i minst åtte timer) og deretter kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det å sile av laken og å skylle kikertene i litt vann.
Kok opp grønnsaksbuljong og hold den cirka ved koketemperatur.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Snitt grønnkål. Riv sitronskallet, ta vare på resten av sitronene – saften skal brukes senere.
Skyll risen i litt kaldt vann.
Varm opp 1 ss olje i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk, la det surre i et par minutter. Rør inn ris og timian, surr det i et par minutter til. Press i sitronsaften. Spe deretter med litt og litt av grønnsakskraften. La den koke helt inn før du sper med mer. Hold på til du har god risottokonsistens på risen. Rør inn litt sitronskall, smak eventuelt til med litt salt.
Varm resten av oljen opp til høy varme i en stekepanne. Ha i grønnkål og stek til den begynner å bli sprø. Krydre med salt og pepper. Vend halvparten av grønnkålen og alle kikertene inn i risottoen.
Servér risottoen rykende varm, topp med resten av grønnkålen og resten av sitronskallet.

FLERE RISOTTOOPPSKRIFTER FINNER DU HER.

Utrolig god!
Hurra! Så kjekt å høre <3