veganske vegetariske linsesliders oppskrift vegetarbloggen

Linsesliders med smak av Midtøsten

Nydelige veganske miniburgere med masse god smak! Sprø på utsiden og saftige inni. 

Kjøttfrie sliders og burgere altså! Du kan lage så mye godt på helt vegansk vis!

Her tar vi utgangspunkt i ris, linser og havregryn for konsistens og protein, og så har vi i  løk, hvitløk, chili, spisskummen og persille, som gir slidersene en god smak av Midtøsten.

På bildene er de servert med chipotleaioli og alfalfaspirer, men du kan like godt kjøre på med hummus til.

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 4,5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl tørka røde linser
  • 1 dl ris
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast persille
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • Salt og pepper
  • 1 dl (ca) havregryn
  • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Kok opp vann med salt i en gryte. Skyll linser og ris i kaldt vann, ha de deretter over i det kokende vannet. Kok i cirka 15 minutter – til all væsken er absorbert.

Ha over i en bolle. Grovhakk løk, hvitløk og persille og ha i. Rør også inn tomatpuré, olivenolje, spisskummen, salt og pepper, rør til slutt inn litt og litt havregryn til du får en deig som holder godt sammen.

Varm opp olje til medium/høy varme i en panne. Form 8 sliders av deigen og stek de gylne på hver side.

Servér rykende varme, på bilde har jeg til burgerbrød, salat, alfalfaspirer og chipotlemajones.

FLERE KJØTTFRIE BURGERE FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *