vegansk vegetarisk vegetarbloggen kremet pastasalat oppskrift

Vegansk kremet pastasalat med brokkoli og paprika

Nydelig som tilbehør til grillmaten, eller servert som hovedrett med litt godt brød til. 

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 2 dl usalta cashewnøtter
  • 1 brokkoli
  • 1 rød paprika
  • 1 kvast basilikum
  • Salt
  • 200 g pasta
  • 2 ss næringsgjær
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts pepper
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 dl usøtet plantemelk (soya, ris eller havre)

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene i godt med vann i noen timer før du skal lage retten.

Del brokkolien i buketter, skjær paprika i mindre biter. Grovhakk basilikum.

Kok opp godt med vann med litt salt i. Ha i pasta og kok til al dente konsistens, ha i brokkolien de siste minuttene av koketiden. Gjør klar resten av retten mens pastaen koker.

Hell vannet av nøttene og ha de over i en foodprocessor. Tilsett næringsgjær, løkpulver, pepper, chilipulver, paprikapulver, dijonsennep, melk og litt mer salt. Kjør til du har en helt jevn saus. Smak eventuelt til med mer næringsgjær for ostesmak, evt mer salt og pepper.

Ha den avsilte pastaen og brokkolien tilbake i gryten. Ha i paprikabitene, mesteparten av basilikumen og sausen. Vend sammen.

Retten kan serveres rykende varm, eller kald/lun. Dryss resten av basilikumen over rett før servering.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK PASTASALAT FINNER DU HER. 

3 Comments

  1. Kan en bruke noen andre nøtter? Feks mandler eller pekannøtter?

    1. Mari Hult

      Jepp, det går kjempefint 🙂 Kanskje pekannøtter blir best.

    2. Mari Hult

      Tror det skal gå helt fint 🙂 Ville prøvd med pekannøtter tror jeg, det blir mest likt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *