veganske vegetariske blomkålvinger i søtsur saus oppskrift

Blomkålvinger i søtsur saus

Hjemmelag søtsur saus? Lett som en plett! Her servert med kjempegode “blomkålvinger”, ananas, paprika, vårløk og sesamfrø.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 1 blomkål
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 3,5 dl vann
  • 1 dl griljermel eller tørka brødsmuler
  • 1 vårløk
  • Sesamfrø
  • Eventuelt ris eller quinoa til servering

Søtsur saus: 

  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1 liten boks hermetisk ananas – gjerne i biter (ca 2-3 dl)
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss eplesidereddik (evt annen lys eddik)
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss lønnesirup eller annen søtning
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl kaldt vann

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Del blomkålen i buketter. Selve størrelsen er ikke så farlig – det viktigste er at bukettene er cirka like store.

Rør sammen hvetemel, salt, hvitløkspulver og vann i en bolle. Du skal ha en tyktflytende væske som du skal vende blomkålene i. Spe med litt mer vann om det blir for voldsomt.

Hell griljermelet ut på en tallerken.

Vend blomkålbukettene først i melblandingen, så i griljermelet. Fordel de deretter utover på stekebrettet. Stek i 25-30 minutter (avhengig av størrelsen på bukettene). Vend på de en gang underveis.

Skjær vårløk i tynne strimler.

Server blomkålen rykende varm – gjerne over ris eller quinoa. Hell sausen (oppskrift under) over, topp med vårløk og sesamfrø.

Søtsur saus: 

Finhakk eller riv hvitløk. Skjær paprika i terninger. Hell laken fra ananasboksen over i en bolle. Er ananasen i ringer så kan du skjære den i mindre biter.

Rør tomatpuré, eddik, soyasaus, og lønnesirup sammen med ananaslaken. Ha over i en liten gryte og la det koke opp. Ha i paprikabitene og la det småkoke i et par minutter. Rør hvetemel ut o det kalde vannet, hell over i gryten i en tynn stråle. Rør sammen og la det småkoke til sausen tykner. Ha i ananasbitene og smak til – vil du ha det surere har du i mer eddik, saltere med soyasaus og søtere mer lønnesirup.

FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Fantastisk lekkert. Blomkål er sterkt undervurdert.

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det <3 Og jeg er skikkelig enig!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *