

Blomkålvinger i søtsur saus
Hjemmelag søtsur saus? Lett som en plett! Her servert med kjempegode “blomkålvinger”, ananas, paprika, vårløk og sesamfrø.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 1 blomkål
- 2 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts hvitløkspulver
- 3,5 dl vann
- 1 dl griljermel eller tørka brødsmuler
- 1 vårløk
- Sesamfrø
- Eventuelt ris eller quinoa til servering
Søtsur saus:
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 rød paprika
- 1 liten boks hermetisk ananas – gjerne i biter (ca 2-3 dl)
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss eplesidereddik (evt annen lys eddik)
- 2 ss soyasaus
- 2 ss lønnesirup eller annen søtning
- 2 ss hvetemel
- 1 dl kaldt vann
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Del blomkålen i buketter. Selve størrelsen er ikke så farlig – det viktigste er at bukettene er cirka like store.
Rør sammen hvetemel, salt, hvitløkspulver og vann i en bolle. Du skal ha en tyktflytende væske som du skal vende blomkålene i. Spe med litt mer vann om det blir for voldsomt.
Hell griljermelet ut på en tallerken.
Vend blomkålbukettene først i melblandingen, så i griljermelet. Fordel de deretter utover på stekebrettet. Stek i 25-30 minutter (avhengig av størrelsen på bukettene). Vend på de en gang underveis.
Skjær vårløk i tynne strimler.
Server blomkålen rykende varm – gjerne over ris eller quinoa. Hell sausen (oppskrift under) over, topp med vårløk og sesamfrø.
Søtsur saus:
Finhakk eller riv hvitløk. Skjær paprika i terninger. Hell laken fra ananasboksen over i en bolle. Er ananasen i ringer så kan du skjære den i mindre biter.
Rør tomatpuré, eddik, soyasaus, og lønnesirup sammen med ananaslaken. Ha over i en liten gryte og la det koke opp. Ha i paprikabitene og la det småkoke i et par minutter. Rør hvetemel ut o det kalde vannet, hell over i gryten i en tynn stråle. Rør sammen og la det småkoke til sausen tykner. Ha i ananasbitene og smak til – vil du ha det surere har du i mer eddik, saltere med soyasaus og søtere mer lønnesirup.

FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER.

Fantastisk lekkert. Blomkål er sterkt undervurdert.
Tusen takk for det <3 Og jeg er skikkelig enig!