vegansk vegetarisk kremet potetsuppe oppskrift

Kremet potetsuppe

Herlig fransk suppe med masse god smak av vårløk, spinat, hvitløk og potet. 

Jeg har alltid vært glad i potetsuppe, disse tyktflytende, nesten potetstappesuppene, med masse fløte og hvitløk.

Her er noen slike oppskrifter som jeg har lagt ut tidligere. 

Denne suppen er ikke veldig ulik, men her lar vi potetbitene beholde formen. Slik får vi en mer tyntflytende suppe, og litt ulik tekstur på innholdet.

Som fløte bruker jeg cashewnøtter kjørt til krem med litt vann i en foodprocessor. Passer ikke dette deg så godt så kommer du langt med matfløte av soya eller havre istedenfor.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 1 dl cashewnøtter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 vårløk
  • 1 kvast persille
  • 5-6 medium store poteter
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts tørka oregano
  • Ca 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 200 g babyspinat
  • 1 dl kaldt vann
  • Salt og pepper
  • Røde chiliflak

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene i vann mens du gjør klar resten.

Finhakk hvitløk, skjær vårløk i tynne ringer. Grovhakk persille. Vask potetene (skrell de om det er typen som bør skrelles) og skjær de u terninger.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk, vårløk og poteter og stek mens du vender på de – pass på at potetene ikke brenner seg fast i gryten.

Ha i oregano og hell på vann med buljongpulver. Det skal være nok til å dekke litt over potetene, men ikke noe særlig mer (her kommer det jo an på hvor store potetbåtene er).

La det hele koke opp. Når potetbitene er møre rører du inn spinaten.

Hell vannet av cashewnøttene og ha de i en foodprocessor. Tilsett 1 dl kaldt vann og kjør til en kremet konsistens (ha eventuelt i litt ekstra vann om det blir for tykt). Rør cashewkremen inn i suppen.

Smak til med salt og pepper.

Server suppen rykende varm med chiliflak og persille på toppen.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER.

2 Comments

  1. Supper er egentlig ganske undervurdert. Ser veldig godt ut. Ha en fin søndag!

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *