Her er Vegan weekend-programmet!

Årets største veganske happening på vestlandet byr på Hanne Sørvåg, James Aspey og masse mer bra programinnhold som tar for seg både helse- og miljøaspektene ved veganisme. 

Foto:Margit Selsjord

I fjor ble Vegan weekend arrangert i Sandnes i Rogaland for første gang. Mer enn 1000 besøkende tok turen innom hotell Residence der de fikk med seg masse utstillere, masse god mat, foredrag, kurs og en festmiddag av de sjeldne. Ildsjelene er ekteparet Jorunn og Carsten Bonderup, og de er ganske så amazing begge to.

ILDSJELER: Jorunn og Carsten Bonderup i aksjon under fjorårets festival.

Årets festival arrangeres 29. september til 1. oktober på Quality Hotel Residence i Sandnes.

– I år tar vi for oss på helse- og miljøfordelene en får ved å ha et mer plantebasert kosthold. Festivalen er for alle og ønsker å inspirere til å ta grønnere valg i hverdagen til fordel for egen og families helse, sier Carsten, og refererer til at den største helsemessige utfordringen i vestlige land er unødvendig sykdom og for tidlig død, ofte forårsaket av livsstilsykdommer som hjerte- og karsykdommer og kreft.

– Disse sykdommene forårsaker mellom 70 og 80 prosent av norske dødsfall. Årlig dør 36 millioner på verdensbasis på grunn av dårlige livsstilsvaner og usunt kosthold. En av fire av disse rekker ikke å fylle 60 år, viser tall fra Verdens helseorganisasjon.

VEGANSK MAT: Quality Hotel Residence i Sandnes byr på vegansk mat hele festivalhelgen.

Vårt eget helsedirektorat sier følgende om et godt sammensatt plantebasert kosthold:

Godt sammensatt vegetarkost er ernæringsmessig fullverdig og kan ha positive helseeffekter med tanke på forebygging og behandling av flere sykdommer. Vegetarkost er forbundet med lavere risiko for blant annet overvekt, hjerte- og karsykdommer, diabetes og kreft. En balansert og variert vegetarkost egner seg for folk i alle livsfaser, inkludert under svangerskap, ved amming, i spedbarnsperioden, for barn og unge og for idrettsutøvere.

– Årets Vegan Weekend er stedet å søke råd og inspirasjon fra ledene eksperter på området, sier Carsten, og presenterer med det årets program:

Fredag 29. september

Kl 19:00 Vegan Friday

Middag på hotellet.

Lørdag 30.09.17

kl 10:00-10:45 Mari Nustad Mauland, ultraløper: Veganisme og ultramaraton Et ekstremt kosthold for ekstreme idrettsprestasjoner?

kl 11:00-11:45 Innlegg om miljø ved Framtiden i våre hender

11:30-12:30 Lunsj

kl 12:30-13:15 Mari Hult – Kurs: Raske hverdagsmiddager

kl 13:30-14:30 Pernilla Berg – Inspirasjon til en grønnere hverdag

kl 14:45-15:45 James Aspey – Why vegan?

kl 16:00-17:00 Sjokoladesmaking (kr 160)

kl 18:00-19:00 Vinsmaking (kr 400)

kl 19:30-23:00 Festmiddag og konsert med Hanne Sørvaag

NY INSPIRASJON: Festivalen byr på et bredt program med noe for alle.

Søndag 01.10.17

kl 10:00-10:45 Mari Nustad Mauland: Veganisme blant idrettsutøvere: motediett eller prestasjonsfremmende kosthold?

kl 11:00-11:45 Mari Hult – Kurs: Meze

kl 12:30-13:15 Hanne Sørvaag – Min vei til en vegansk livsstil

kl 13:30-14:30 Pernilla Berg – Soya

kl 14:45-15:45 James Aspey – How to  communicate the vegan message

VEGANSK MAT: Mellom slagene serveres det vegansk mat.

Informasjon om foredragsholderne

Mari Nustad Mauland:
Mari Nustad Mauland fra Stavanger er veganer og løpefrelst, og jobber som personlig trener på treningssenter. I tillegg jobber hun som foreleser for NIH fitness deltid på deres kurs i Stavanger. Hun er utdannet fysioterapeut fra Robert Gordon University, har en MSc i Sports Science fra University of Essex, og Norges Idrettshøyskole-utdannet treningsveileder, personlig trener og kostveileder. Mari har som har som ultraløper vunnet en lang rekke ultraløp, heriblant Thames Path 100, et 161 kilometer terrengløp fra London til Oxford.

MARI NUSTAD MAULAND: Maskin.

Mari Hult:
Mari Hult er undertegnede av denne bloggen, og må for all del ikke forveksles med hun andre Mari. Jeg er en stor fan og god venninne av henne, men de lengste løpeturene mine er med en takeawaycappuccino i hånden, og etter bussen til jobb. Men sannsynligvis setter jeg meg ned på en benk og venter på neste buss heller.

Utenom dette så er jeg en vegansk kokk fra Stavanger, en av Norges mest kjente matbloggere og driver Vegetarbloggen, som er Norges største og mest leste vegetar-/veganblogg. I fjor kom jeg ut med bestselgeren “Sykt godt”, og i år vant jeg prisen for “Nicest blog” i “Nice awards” under Oslo vegetarfestival.

Hanne Sørvaag:
Hanne Sørvaag er en kjent og folkekjær  vokalist, komponist og tekstforfatter fra Stavanger. Hun har hatt flere topp ti-singler på radio i Norge og er en låtskriver av internasjonalt kaliber. Undertegnede av bloggen er en stor fan av henne også, og hører på julehiten “17 slag” i bilen hele året. Synger gledelig med når jeg ikke har passasjerer.

Framtiden i våre hender
Framtiden i våre hender er Norges største miljø- og solidaritetsorganisasjon med over 25.000 medlemmer. Det overordnede målet til organisasjonen er global rettferdighet, økologisk balanse og en løsning på verdens fattigdomsproblemer, slik at det blir mulig for alle mennesker på jorda å leve et verdig liv.

HANNE SØRVAAG: Stjernen skal både ha foredrag og konsert under Vegan weekend. (Foto: Erik Sæter Jørgensen)

Pernilla Berg:
Pernilla Berg er dr. med, ernæringsfysiolog og toksikolog

Har medisinsk doktorgrad i kosthold og tykktarmkreft. Siden høsten 2008 har Pernilla jobbet som ernæringsekspert i det svenske bladet Hälsa der svarer på lesernes spørsmål innen kosthold og helse. Hun bidrar også med kompetanse på området ernæring og toksikologi.

James Aspey:
James Aspey har syklet 5000 kilometer  gjennom Australia fra Darwin til Sydney for å vise at veganere kan ha god helse samt være utholdende og sterke. James har jobbet som PT i en årrekke og er opptatt av å promotere et dyrefritt kosthold.

JAMES ASPEY: Levende legende.

Sjekk ut veganweekend.no for mer informasjon om arrangementet, påmelding for utstillere og booking på hotellet.

Meld deg på Facebook-eventet for å få informasjon først av alle.

6 Comments

 1. Så utrolig mange spennende og interessante personer som kommer!

 2. Karoline

  Åå jeg har så lyst til å dra!

  1. Mari Hult

   🙂 🙂 🙂

 3. Samme sted og tid neste år?? Å, jeg mistet dette!

 4. Jippi, fant det nå. 31.8 – 2.9.2018. Gleder meg som et barn.

 5. Når er det påmelding for 2018?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *