

Glutenfrie og veganske mandelbrownies
Saftige brownies med masse sjokoladesmak – men helt uten egg, mel og smør.
Dere er gode på å spørre etter glutenfrie oppskrifter, så da er det på sin plass at jeg hører på dere iblant! Her lager vi brownies der mandler gjør masse av jobben – både i form av mandelsmør og mandelmel. Begge kan du kjøpe på helsekost eller lage selv. Her er en fin oppskrift på mandelsmør, skal du ha mel så skrur du av foodprocessoren så snart mandlene er knuste.

Ingredienser:
- 2 ss linfrø
- 6 ss vann
- 0,5 dl mandelsmør
- 0,5 dl kokosolje
- 0,75 dl sukker
- 0,75 dl lønnesirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 0,5 ts salt
- 1,5 dl kakaopulver
- 1 dl mandelmel
- 150 g melkefri sjokolade
- Eventuelt melis til pynting
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 170 grader. Kle en kvadratisk form med lengder på ca 16-18 cm med bakepapir (eller en ca tilsvarende rektangulær form).
Knus linfrøene med en kaffekvern eller tilsvarende (eventuelt så kan du kjøpe ferdigknuste linfrø). Rør de sammen med vann i en liten bolle. La det stå noen minutter.
Rør sammen linfrøblandingen, mandelsmør, kokosolje, sukker, lønnesirup, vaniljeekstrakt og salt i en bolle, rør til det er helt jevnt.
Rør inn kakaopulver og mandelmel. Grovhakk sjokoladen og vend den inn helt til slutt.
Fordel røren i formen. Glatt den til på toppen slik at det blir jevnt. Bak i ca 30 minutter. Avkjøl helt før du skjærer den i skiver.

Sikt eventuelt litt melis over før servering.


HER FINNER DU FLERE GLUTENFRIE OPPSKRIFTER.

Heisann. Skal linsene inn i røren i dette steget: Rør inn kakaopulver og mandelmel. Grovhakk sjokoladen og vend den inn helt til slutt.?
Høres forresten ut som en spennende oppskrift
Har lagt det inn nå 🙂 Takk for at du er observant!