vegansk kikertpanne oppskrift

Fransk kikertpanne

Herlig grønnsaksrett med masse gode smaker fra Middelhavskjøkkenet. Smaker godt med ris eller potetstappe til.

Oh la la – ovnsbakte eller pannestekte grønnsaker i tomatsaus med masse oregano, timian og basilikum. Dette er godt det! Har du god tid blir retten best om grønnsakene får bli bakt i ovnen, men har du det travelt fungerer det fint å ta de rett i stekepannen også.

Bruk gjerne andre grønnsaker etter hva du har inne, eller droppe en av de om du ikke har alle.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

 • 2 dl tørka kikerter eller 1 boks hermetiske (ca 4 dl)
 • 2 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 søtpotet
 • 1 aubergine
 • 0,5 squash
 • 1 gul paprika
 • 1 rød paprika
 • Frisk persille 
 • 2 ss olje til steking
 • 2 ts oregano
 • 1 ts timian
 • 1 ts rosmarin
 • 1 boks hermetiske tomater – her har jeg brukt kirsebærtomater men vanlige fungerer også
 • 2 dl vann med grønnsaksbuljongterning
 • Salt og pepper
 • Ris eller potetstappe til servering

Framgangsmåte: 

Start med kikertene. Bruker du tørka så må de bløtlegges over natten (eller i minst 8 timer) for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det å helle av laken og skylle kikertene i litt vann.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Skjær også aubergine, squash og paprikaene i terninger. Grovhakk persille.

Har du god tid kan du med fordel bake grønnsakene i ovn på 225 grader i ca 20 minutter før du har de i pannen. I så fall hopper du rett til punktet der du har i krydder i pannestekingen. Har du det travelt steker du alt i pannen.

Varm opp oljen til høy varme. Ha i aubergine- og squashterningene og stek de i noen minutter til de blir gylne. Legg de til sides. Ha deretter i søtpotet- og paprikaterningene, gjenta prosessen med de.

Ha eventuelt litt mer olje i pannen om det er blitt tørt. Skru varmen ned til medium og ha i sjalottløk og hvitløk. La det surre noen minutter. Tilsett oregano, timian og rosmarin og rør sammen. Tilsett grønnsakene, tomater og vann med buljongterning og la det koke opp. Rør inn kikertene. La det småkoke i 3-4 minutter, til kikertene er gode og varme. Smak til med salt og pepper.

Rør inn persillen.

Server pannen rykende varm med ris eller potetstappe, jeg anbefaler spesielt denne middelhavsstappen. 

FLERE FRANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER.

2 Comments

 1. Dette var skikkelig godt! Men er dette virkelig 2 porsjoner? Fulgte oppskriften til punkt og prikke og serverte til min mor og meg selv. Vi koste oss skikkelig, men spiste knapt halvparten og ble stappmette. Håper det også er godt på dag nr to, og at det eventuelt kan fryses.

  1. Mari Hult

   Takk for tilbakemelding! Når du sier det så er det mulig jeg har bomma litt her. Hadde dere noe ris eller potetstappe til?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *