

Hummus med oliven
Herlig hummus som passer helt fabelaktig med focaccia.
Jeg blir visst ikke lei av å eksperimentere med ulike hummusoppskrifter! Her bruker jeg oliven i, som gir en særegen smak, og jeg synes at denne varianten passer ekstra godt med focaccia og andre typer brød.
Ingredienser til en god skål:
- 2 dl tørka kikerter eller 1 boks (ca 4 dl) hermetiske
- 1 ts natron (kun om du bruker tørka kikerter)
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 dl kalamataoliven uten stein
- 3 ss tahini
- 1 sitron
- Litt vann
- Salt
- Paprika og olivenolje til servering
Framgangsmåte:
Start med kikertene. Bruker du tørka så må de bløtlegges i vann med en halv teskje natron over natten eller i minst åtte timer, for deretter å kokes møre i godt med vann og ytterligere en halv teskje natron (det tar cirka én time). Natronen bruker vi for at kikertene skal bli ekstra myke, da blir konsistensen på hummusen bedre.
Bruker du hermetiske så holder det å helle av laken og å skylle kikertene i litt vann.
Ha kikertene i en foodprocessor sammen med hvitløk, oliven og tahini. Spar gjerne et par oliven til pynt.
Press i litt sitronsaft (det er greit å være forsiktig med denne, og heller smake til senere) og ha i et par spiseskjeer vann. Kjør lenge og vel til du har en jevn hummus. Spe eventuelt med litt mer vann om det blir for tykt.
Smak til med salt og sitronsaft.
Ha over i en skål eller på en tallerken – jeg pleier å smøre hummusen ut i ring med baksiden av en spiseskje. Topp med litt paprikapulver og olivenolje, og eventuelt ringer av oliven, og servér!
