vegansk one pot thai pasta oppskrift

One pot thai pasta

En herlig miks av grønnsaker, curry, kokosmelk, peanøtter og pasta – og retten er klar på 15 minutter!

One pot pasta er supre middagsretter om du har dårlig tid! Her lar vi pastaen koke sammen med sausen, og det hele går fort unna.

Denne vrien smaker godt av Asia – med currypaste, peanøttsmør og kokosmelk som vi bruker i en kremet tomatsaus med masse grønnsaker i. Rør gjerne inn noen kokte kikerter mot slutten dersom du ønsker mer protein i retten.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 0,5 squash
  • Ca 10 kirsebærtomater
  • 1 brokkoli
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss rød currypaste
  • 1 boks knuste tomater (ca 4 dl)
  • 2 ss peanøttsmør
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk)
  • 200 g linguini (eller annen pasta. Pass på at den er uten egg)
  • Salt og pepper
  • 0,5 sitron

Framgangsmåte:

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika og squash i terninger. Skjær tomatene i to og del brokkolien i buketter.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og currypaste og la det surre i noen minutter. Tilsett squash og paprika, la det surre i et minutt til.

Ha i ferske og hermetiske tomater. Rør peanøttsmøret ug i vann med buljongterning og hell i, hell også i kokosmelk. La det hele koke opp. Når det koker har du i linguini. La det hele koke til pastaen har al dente-konsistens, dette tar ca 10 minutter. De siste 2-3 minuttene har du også i brokkolibukettene.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Servér pastaen rykende varm.


FLERE ONE POT PASTA-OPPSKRIFTER FINNER DU HER.

12 Comments

  1. Hei! Ser du bruker mye sjalottløk og kinesisk hvitløk i oppskriftene dine? Er det en grunn til ar du bruker det istedet for “vanlig” løk og hvitløk? Kan de byttes ut med dette?:)

    1. Mari Hult

      Jeg liker de rett og slett bedre, og synes de er enklere å håndtere. Men du må gjerne bytte ut med andre sorter 🙂

  2. Altså, dette er en slager hvis du som veganer skal by «kjøtt-etere» på middag. Liten som stor, elsket denne. Var ikke en dråpe igjen av gryta, rubbel og bit ble oppspist

    1. Mari Hult

      Så gøy å høre!

  3. Nathalie

    Hei! Duger denne uten peanøttsmør? Skal serveres til noen med nøtteallergi..

    1. Mari Hult

      Det går fint, men jeg ville prøvd å ha i noe annet for å gi litt god smak 🙂

  4. Hei! Er currypaste sterkt? Egner denne middagen seg for unger? 🙂

    1. Mari Hult

      Det er ikke særlig sterkt, men finnes ulike varianter. Finner du en av de med lite eller ingen chili så egner denne seg virkelig for unger 🙂

  5. Hei! Har du tips til hva som kan erstattes med peanøttsmør? Har nøtteallergi 🙁

    1. Mari Hult

      Tahini 🙂 (håper du tåler det?)

  6. Live Riis Mossefinn

    Hei! Gleder meg til å teste ut denne oppskriften. Jeg er usikker på hvor jeg kan få tak i vegansk linguini. Jeg har kun funnet med egg i. Er den ferske grønnsakspastaen til Rema 1000 et alternativ? Eller kanskje risnudler? 🙂

    1. Mari Hult

      De fleste tørka varianter (i alle fall billigmerkene) er uten egg i 🙂 Eventuelt kan du bruke vanlig spagetti eller en annen type pasta. Risnudler tror jeg også fungerer bra, kanskje bare litt kortere koketid da?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *