

Kremet paprikasuppe
Fyldig og varmende suppe med paprika, tomater og basilikum.
Det er noe å sette en stor gryte med hjemmelaget suppe på bordet. Jeg klarer ikke helt å forklare det, men for meg er det en slags kjærlighetserklæring til de som er på besøk. Folk er stort sett så vant med at suppe lager du fra pose, så de blir alltid overrasket over hvor godt det faktisk kan smake – og hvor enkelt det kan la seg gjøre.
Denne suppen er intet unntak.

Ingredienser til to porsjoner:
- Litt olje
- 3 røde paprika
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 god kvast basilium
- 1 boks hermetiske tomater (ca 4 dl)
- 2 ss tomatpuré
- 2,5 dl vann
- 2,5 dl fløte av soya eller havre, eventuelt kokosmelk
- Salt og pepper
- Eventuelt 1 ts sukker
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 250 grader. Bruk grillelement om du har. Kle et stekebrett med bakepapir, gni det lett inn med bittelitt olje.
Skjær paprikaene i to. Fjern innmaten. Legg de på stekebrettet med yttersiden opp. Stek i ovnen i 10-15 minutter, til paprikaene begynner å få sorte flekker.
Ta de ut. Dra enten av skinnet med en gang, eller la paprikaene ligge i en plastpose (som tåler at de er ganske varme) i noen minutter, for deretter å dra av skinnet.
Finhakk hvitløk og grovhakk basilikum. Varm opp litt mer olje i en gryte, tilsett hvitløk. Stek i et par minutter mens du rører litt i hvitløken, tilsett deretter paprika, tomater, tomatpuré og vann og la det koke opp. Dersom du foretrekker det så går det an å ha i en grønnsaksbuljongterning også her.
La det hele koke i cirka 10 minutter. Kjør jevnt med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Ha suppen tilbake i gryten, rør inn fløte og basilikum. La det koke et par minutter til, smak deretter til med salt, pepper og eventuelt sukker.
Servér suppen rykende varm!

Denne var helt fantastisk god! Blir definitivt en gjenganger til lunch og middag her i hjemmet 🙂
Så gøy! Tusen takk for kommentar!!