vegansk tofutaco oppskrift

Tofutaco med asiatiske smaker

Dagens taco fylles med nydelig salt, søt og litt sur tofu med masse god ananassalsa. 

Taco altså! Blir jo alltid så godt! Her har jeg i ovnbakt tofu som blir smaksatt med en asiatiskinspirert saus. Etter noen minutter i gryta trekker smakene godt inn i tofuen, og vi får en aldri så liten meksikanskasiatisk fusion.

Ingredienser til 4 porsjoner

  • Litt olje til steking
  • 400 g fast tofu
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2,5 dl vann
  • 3 ss lønnesirup
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss lys eddik (gjerne ris- eller hvitvinseddik)
  • 2 ss maisstivelse
  • 1 pakke tacotubs eller tilsvarende
  • 1 porsjon ananassalsa

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med litt olje. Skjær tofuen i lange strimler, fordel de utover stekebrettet og bak i cirka 20 minutter. Strimlene skal begynne å bli gylne i kantene.

Finhakk hvitløk. Ha i en liten gryte, tilsett også 2 dl vann, lønnesirup, soyasaus og eddik. La det koke opp. Rør sammen den siste 0,5 dl vann med maisstivelsen, hell i i en tynn stråle. Skru ned varmen når sausen tykner. Ha de ferdigstekte tofubitene i gryten og vend sausen slik at alt blir dekket. La det putre noen minutter slik at sausen får satt smak på tofuen.

Tilbered tacotubs etter anvisning på pakken og lag anananssalsa.

Server den stekte tofuen rykende varm i tacotubs med masse ananassalsa.

FLERE VEGANSKE TACOOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *