Jeg har testet Fjordlands veganske nyhet!

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har ønsket meg et vegansk Fjordland-alternativ.

For dere som ikke er veggiser så kan dette kanskje høres litt rart ut, men for dere så er sannsynligvis raske middagsvalg så lett tilgjengelig at dere ikke tenker over det.

For eksempel hvis jeg jobber litt senere enn planlagt en kveld. Vi har kjøleskap og mikroovn på jobben, alt ligger til rette, men det beste jeg får til er havregrøt.

Meksikansk gryte fra Fjordland – full av bønner, grønnsaker og god smak.

Men plutselig er vi kommet SÅ langt i Norge når det kommer til vegetar og vegan, at en og en av de store matbrandene kommer med tilbud til oss. Burgere dukker opp i fast food-kjedene, frossendisken bugner nesten over av juksekjøtt.

Men ferdige retter i vanlige dagligvarebutikker? Hvem skulle trodd det! Det har nesten vært en intern vits i vegetarmiljøet at når Fjordland kommer på banen, da vet vi at vi ikke er så spesielle lenger.

Fjordland har lansert en vegansk og en vegetarisk rett i serien “Sunt & godt”.

Og nå er de på banen. En vegansk rett, en vegetarisk. Rett inn i mikroovnen, og etter et par minutter har du et sunt, godt og varmt måltid på bordet. Jeg har testet den veganske varianten – en meksikansk gryte. Passet perfekt for meg som er glad i meksikansk mat.

Har du ikke mikrobølgeovn så kan du helle innholdet over i en liten gryte, og varme opp til medium varme mens du rører noe i gryta. Etter 4-5 minutter er den rykende varm og klar til servering.

Rett inn i mikroen med det sorte begeret, og den veganske middagen er klar på 2-3 minutter.

Problemet med å ha vært veganer i årevis er at jeg ikke har smakt noe særlig av tilsvarende retter. Så min eneste målestokk er den meksikanske maten jeg lager selv – og gjett hva? Fjordland leverte! Noe så godt fra et storkjøkken, tenk det! Gryten er full av bønner (tre ulike typer!), inkludert de grønne soyabønnene som jeg elsker.

Det er også squash i gryta, og gode smaker av lime, koriander, hvitløk og chili. Okei, de holder igjen litt på chilien slik at gryten skal passe for de som ikke tåler det sterkt, men det er ikke så lite chili i at det er pysete. I tillegg gunner de på med andre krydder, slik at du virkelig får en smakfull gryte.

Er du veganer eller vegetarianer og har lyst på et raskt, varmt måltid? Eller har du bare lyst å kutte ned på kjøttforbruket? I så fall anbefaler jeg å teste ut dette alternativet neste gang!

Les mer om næringsinnhold og ingredienser på Fjordland.no. 

Som det meste av meksikansk mat, smakte gryten ekstra godt med tortillachips til.

2 Comments

  1. Så kult! Er ganske stor forskjell på tilbudene nå sammenlignet med noen år tilbake, virker det som. Jeg er verken veganer eller vegetarianer, men kutter gjerne ned på kjøttforbruket. Er stor fan av rødbetburgerne til Coop!

    1. Mari Hult

      Det er ganske utrolig hvor fort det går nå for tiden ja 🙂 Er utrolig kjekt at tilbudet vokser, så blir det enklere for alle å kutte!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *