

Oreomousse
Lagvis sjokolademousse og kremostmousse, med ekstra god smak av oreokjeks. Rett og slett en festdessert som du lager på under 10 minutter.
Jeg elsker oreokjeks! Og sjokolademousse! Og kremost!
Luftig sjokolademousse som ikke skiller seg er lettest på vegansk vis, du visper bare opp litt soyakrem og rører inn smakene. Lett som en plett! Her har vi i kakaopulver, oreokjeks og kremost, og mer skal det ikke til for å imponere på dessertbordet.
Det bør kanskje nevnes at denne desserten er veldig mektig. Da jeg lagte med målene som er oppgitt under så var ambisjonen at det skulle være nok til meg og en kamerat, men vi spiste vel cirka bare halvparten. Så om du har en skikkelig hovedrett i forkant så holder etter til fire, og ikke bare to.
Men igjen – det hadde vært kjipt å sitte igjen med for lite dessert – så om du er skikkelig klar for masse søtt så lager du denne mengden til to.

Ingredienser til to porsjoner:
- 10 oreokjeks
- 1 pakke soyakrem til visping, evt 2 pakker havrekrem
- 1 ss melis
- 1 ss kakaopulver
- 2 ss vegansk kremost naturell
Framgangsmåte:
Ha kjeksene i en foodprocessor og kjør til smuler.
Visp soyakrem og melis stivt med en håndvisp eller i en kjøkkenmaskin. Ha halvparten over i en annen bolle. Rør halvparten av oreosmulene samt kakaopulveret inn i den ene bollen, kremosten i den andre. Smak eventuelt til med litt mer melis.
Legg de to kremene lagvis i serveringsglass, ha litt oreosmuler mellom lagene. Topp med resten av oreosmulene.
Sett kaldt fram til servering.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE DESSERTOPPSKRIFTER.

Denne ser SÅ god ut! Kan del lages ferdig og oppbevares i kjøleskap et par timer før servering?
Jepp, det går helt fint 🙂