veganske samosaburgere vegetarbloggen oppskrift

Samosaburgere

Nydelige indiske burgere med kikerter, poteter og koriander. 

Jeg er så vanvittig glad i indisk mat! I dag står burgere på menyen – og her har jeg brukt det jeg pleier å bruke som fyll i samosaer som burgerdeig. Det fungerer supert – og er et kjempefint alternativ om du ikke er så gira på kjevling og pakking, men vil ha rask middag på bordet.

Ingredienser: 

 • 2 dl tørka eller 1 boks hermetiske kikerter
 • 2 mellomstore poteter
 • 1 sjalottløk
 • 1 kvast koriander
 • 1 ts salt
 • 0,5 ts spisskummen
 • 0,5 ts malt ingefær
 • 0,5 ts garam masala
 • 0,5 ts gurkemeie
 • Eventuelt 1 ts chilipulver
 • Olje til steking
 • Mangochutney og eventuelt ris til servering. 

Framgangsmåte: 

Start med kikertene. Er de tørka må de bløtlegges over natten og deretter kokes møre i godt med vann. Er de hermetiske så holder det å helle av laken.

Skrell potetene og skjær de i terninger med lengder på i underkant av en centimeter. Kok opp litt vann i en gryte og kok potetterningene til de såvidt er møre – det er bedre at du koker de litt for lite enn litt for mye.

Grovhakk sjalottløk og koriander.

Ha poteter, kikerter, sjalottløk og koriander i en bolle og mos det hele sammen med en potetmoser eller gaffel. Du skal ikke knuse alle bitene, men få til en fin miks som klebrer seg godt sammen. Rør inn salt, spisskummen, ingefær, garam masala, gurkemeie og eventuelt chilipulver.

Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Form burgere av deigen og stek gylne på begge sider, ca 4-5 minutter. Dersom du sliter med å få burgerne til å henge sammen så kan du røre inn et par spiseskjeer hvetemel.

Server burgerene rykende varme, gjerne sammen med mangochutney og eventuelt litt ris.

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *