Oslo vegetarfestival 2017 – tanker og bilder

Hvert år etter Oslo vegetarfestival så setter jeg meg ned og prøver å sette ord på det jeg har opplevd den helgen. Jeg må alltid fram til superlativene. Men nå vet jeg ikke om jeg kommer på flere – det er begrenset hvor mange ganger jeg kan skrive at jeg elsker en festival, at en festival verdens beste, og at dere fortsatt tror på meg.

Men hva gjør du da med en festival som bare overgår og overgår seg selv?

Nordvegan var med for første gang, og delte telt med de gamle favorittene Loving Hut. Ryktene om kebaben til sistnevnte spredte seg rakt utover fetivalområdet.

Når en festival som du trodde ikke kunne bli bedre, klemmer til med snorklipping med en minister, kortere køer, verdens største vegankjendiser på programmet, Norges første veganske prisutdeling og to festivalsjefer som alltid har tid til et smil og “hallo” mens de strever fra situasjon til situasjon.

De leverte til og med litt Stavanger-vær på søndagen for å dempe hjemlengselen til oss siddiser.

Gira publikum venter på at klima- og miljøminister Vidar Helgesen skal åpne festivalen.

Jeg prøvde å lage en liste over mine favoritter under Oslo Vegetarfestival 2017, men det gikk bare ikke an. På 26 punkt på lista så må du kaste inn årene og innse at det er umulig å plukke ut noen som utmerket seg, for alle gjorde det. Foredragsholderne, arrangementene, kokkekursene, standsene, Funky fresh foods i festivalmodus, goodiebagsene, matbodene, festivalstaben og de fantastiske frivillige. Alle leverte maks!

Takk til alle dere som gjør av den veganske livsstilen blir mer og mer synlig, tilgjengelig, akseptert og inkludert i verden rundt oss.

Oumph fikk prisen for beste stand, med deres “Rock progress”-konsept.

Jeg er så stolt av å ta del av dette miljøet.

Tusen takk Synne og Heidi for at dere har dratt lasset alle disse årene. Dere er de beste som finnes.

Du vet vi har kommet langt når Narvesen stiller med vegansk pølsekiosk på festivalen.
Belgiske vafler med masse gode toppinger hos Vafleriet. Milkshakes hadde de også.
Spesialiteter fra Indonesia.
Verdens beste soft ice fra Ice ice vegan.
Shabana Rehman Gaarder ledet panelsamtalen med representanter fra Narvesen, Meny og Deli de Luca.
Masse stands, masse inspirasjon og masse kjærlighet. Takk for i år!

6 Comments

 1. Det var SÅ deilig å kunne spise donuts, vaffel, og softis uten noen bekymring. Gleder meg til neste år!

  1. Mari Hult

   Jeg og!! FOR en festival!!

 2. Jeg bor ikke i Norge lengre…. men det er saa kjekt a lese om hva som skjer der borte. Sa spennende ut, skulle onske jeg kunne vart der!

  Hva slags bod serverte den indonesiske maten?

  1. Mari Hult

   Ja du må få det med deg et år!! Kjempebra festival 🙂 Her er de indonesiske: http://www.indonesiskmat.com/

 3. <3

  1. Mari Hult

   🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *