vegansk gulrotsuppe vegetarbloggen oppskrift

Thailandsk gulrotsuppe

Fyldig og veldig mettende suppe med rød curry, kokosmelk, peanøtter og koriander. 

Sånne tykke supper, vet du. Nesten som å ha en sikkelig god saus til hovedrett. De suppene liker jeg! Her bruker jeg gulrøtter, men du kan like gjerne bruke søtpotet eller gresskar. Oppi så har vi masse gode smaker som sender assosiasjonene til det thailandske kjøkkenet. Kombinasjonen curry/peanøtter/kokos er jeg veldig glad i, den er helt på høyden med sesamolje/lønnesirup/soyasaus – som jeg også bruker min andel ganger.

For litt ekstra knas på toppen så går det an å hive på sprøstekte kikerter, eventuelt noen brødkrutonger. Men altså – peanøtter og koriander holder lenge det også!

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 8 gulrøtter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ts olje til steking
  • 1 ss thai red curry paste
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 boks kokosmelk (ca 4 dl)
  • Eventuelt litt salt
  • 1 kvast koriander
  • 1 ss peanøtter

Framgangsmåte: 

Skrell gulrøttene og skjær de i litt mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i curry paste og la den surre i et par minutter. Tilsett sjalottløk og hvitløk, rør godt sammen og la det surre et par minutter til. Ha i gulrøtter og hell på vann med grønnsaksbuljongterning. La det koke opp.

Rør peanøttsmøret ut i kokosmelken slik at det blir helt glatt. Hell over i gryten med gulrøttene. Skru varmen ned til medium og la det hele småkoke til gulrøttene er møre. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på at du ikke brenner deg). Hell tilbake i gryten og smak eventuelt til med litt salt.

Grovhakk koriander og peanøtter.

Servér gulrotsuppen rykende varm med koriander og peanøtter på toppen.

FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

6 Comments

  1. Ikke så glad i peanøtter og peanøttsmør. Blir den god uten, tro?

    1. Mari Hult

      Ja det tror jeg virkelig 🙂 Kanskje ha i litt mer salt bare 🙂

  2. Elisabeth

    Ble slikkelig sulten av disse bildene, gleder meg til å prøve denne! Takk for at du deler 🙂

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det 🙂

  3. Elisabeth

    “Rør peanøttsmøret ut i kokosmelken slik at det blir helt glatt”? Varmer du kokosmelka først da? Hvordan får du peanøttsmøret til å løse seg opp?

    1. Mari Hult

      Har du alt i en bolle og rører godt så skal det gå greit. Bruk gjerne en gaffel. Ellers så er det innfor å varme opp melken litt først og, altså 🙂

Leave a Reply to Elisabeth Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *