

Nudler i en fantastisk peanøttsaus
Herlig asiatisk middagsrett med tofu, squash, sesamfrø og koriander. Bruk gjerne andre grønnsaker om du har liggende!
Jeg elsker raske nudelretter! En favoritt er når de serveres i en saus med sesamolje, penøttsmør og soyasaus, det slår liksom aldri feil.
Her bruker jeg litt tid på å ovnsbake tofu. Har du det travelt så kan du droppe dette og heller steke den uten paneringen i en panne, pass på at du steker den en del før du har i resten – tofu trenger litt tid på å bli gjennomstekt. Jeg pleier å begynne på medium varme til den får litt lysebruk skorpe, og så guffe opp varmen etterpå.

Ingredienser til to porsjoner:
- 2 ss olje
- 1 pakke tofu (300-400 g)
- 3 ss maisstivelse
- 0,5 ts salt
- 250 g nudler (pass på at de er uten egg)
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 dl peanøttsmør
- 1 dl vann
- 2 ss soyasaus
- 1 ss chili- eller srirachasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss lønnesirup
- 1 ts lys eddik
- 1 squash
- 2 vårløk
- 1 kvast koriander
- 2 ss sesamfrø
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Gni på cirka 1 ss med olje.
Press forsiktig overflødig vann ut av tofuen. Skjær den deretter i terninger.
Rør sammen maisstivelse og salt på en liten tallerken. Vend tofuterningene i blandingen, fordel de deretter utover på stekebrettet. Bak i 15 minutter, vend på bitene og bak i 10-15 minutter til. De skal bli gylne og fine.
Gjør klar resten mens tofuen bakes.
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll de i litt kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
Finhakk hvitløk. Rør sammen hvitløk, peanøttsmør, vann, soyasaus, chilisaus, sesamolje, lønnesirup og eddik i en bolle. Smak eventuelt til med litt salt/ekstra soyasaus.
Skjær squash i terninger, vårløk i tynne ringer. Grøvhakk koriander.
Varm opp 1 ss olje til høy varme i en panne. Ha i squashterningene og fres de til de begynner å bli gylne. Ha i tofuterningene og vend sammen, ha deretter i nudlene. Skru varmen ned til medium. Vend alt forsiktig sammen og hell på sausen. Stek videre til sausen er varm og god, ha deretter nudlene over på tallerkener. Topp med vårløk, koriander og sesamfrø, og servér!

Tenker jeg vil foreslå for NRK, å starte oppigjen fjernsynskjøkkenet, men nå med et helt annet fokus: vegansk kokkelering, helse og miljø. Du kunne lære oss å lage mat “på nytt”.
Haha ja, det synes jeg du skal foreslå for de 😀 😀
dette så nydelig ut. hvilken type nuddler bruker du her?
Helt vanlige hvetenudler 🙂
Jeg dør. Denne sausen var sykt god!!
I know! Faaaarlig god 🙂