vegansk pasta med kremet soppsaus oppskrift

Pasta med kremet soppsaus

Nydelig pastarett med sopp, spinat og squash i en cashewkremet saus. Bruk gjerne andre grønnsaker i om du foretrekker det!

Pasta er noe jeg aldri blir lei av, og de kremete variantene er definitivt favorittene. Å lage disse vegansk er heldigvis ikke noe hokus-pokus – vi har mange gode verktøy for å få det til. Jeg foretrekker å finmale cashewnøtter sammen med vann for å lage cashewkrem, det leverer på både konsistens og smak. Har jeg tid lar jeg nøttene ligge i bløt i noen timer før bruk, eventuelt koker de i vann før jeg starter.

Har du ikke cashewnøtter hjemme så kommer du langt med matfløte av soya og havre også.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 dl cashewnøtter
  • 200 g sopp
  • 1 squash
  • 1 sjalottløk
  • 200 g spinat
  • 200 g spagetti (pass på at den er uten egg)
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 sitron
  • 2 dl vann med buljongterning eller -pulver
  • 2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Bløtlegg nøttene i vann.

Skjær sopp og squash i terninger. Finhakk sjalottløk. Grovhakk spinat.

Kok spagetti til al dente-konsistens. Gjør klar sausen mens den koker.

Varm opp oljen til høy varme i en stekepanne. Ha i sopp og la det steke i 2-3 minutter. Ha i squash og stek det i et par minutter til. Skru varmen ned til medium og ha i løk og spinat. La det stå og surre.

Sil vannet av nøttene. Ha nøttene i en foodprocessor med s-blad og hell på sitronsaften og vann med buljongterning, ha også i næringsgjær, paprikapulver og hvitløkspulver. Kjør til du har en helt jevn saus, spe eventuelt med litt mer vann og smak til med salt og pepper. Hell over i pannen med grønnsakene og vend det hele sammen.

Når spagettien er ferdigkokt siler du av vannet og serverer den med den varme soppsausen.

FLERE VEGANSKE PASTARETTER FINNER DU HER. 

7 Comments

  1. Hvor lenge skal cashewnøttene koke (om man ikke har tid til bløtlegging)?

    1. Mari Hult

      Det holder med ca 10 minutter 🙂

  2. Hei fra en kjøttspiser som i første omgang prøver å redusere kjøttforbruket – dette smakte jo riktig bra! 🙂 Men hobbykokkmannen min har et spørsmål: hvorfor hvitløkpulver heller en hvitløk?

    1. Mari Hult

      Haha han kan så si! Nei noen ganger er det bare for at det skal gå litt kjappere. Blir ofte mye kutting og riving av grønnsaker i mine oppskrifter. Men bruk svært gjerne fersk hvitløk heller 🙂

      Tusen takk for fin kommentar forresten!!

      1. Åshild

        Haha, han er litt sånn matsnobb som mener at hvitløkspulver er en vederstyggelighet som man egentlig ikke bør ha i hus 🙂 Nå lagde jeg den med hvitløk i hvert fall, det ble også bra! (Og så juksa vi og heiv på litt parmesan, da, det får stå for vår ikke-veganske regning … gjør seg hvis man spiser denslags!)

  3. Laga denne i kveld med kantarell og det var himmelsk! Hadde i en halv boks hvite bønner i sausen, funka veldig bra 🙂

    1. Mari Hult

      Så herlig å høre!!! 😀

Leave a Reply to Åshild Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *