vegansk saag paneer oppskrift vegetarbloggen

Vegansk saag paneer

Indisk favoritt med tofu i kremet spinatsaus. 

Paneer er en ost som brukes veldig mye i indisk matlaging. I denne tradisjonelle retten serveres den i en saus med masse spinat i, gjerne sammen med ris og naan.

Siden paneer ikke akkurat er vegansk, har jeg prøvd å gjenskape retten med tofu istedenfor. Og det gikk veldig bra! Først ligger tofuen i en ganske kraftig marinade (sånn rent smaksmessig), deretter stekes den i panna, før den tilslutt tilsettes spinat og væske. Ganske greit egentlig, og smaker en veldig god. Ikke la det skremme av lang ingrediensliste, mesteparten her er krydder.

Ingredienser til to porsjoner: 

 • 0,5 desiliter vann
 • 1 teskje rød currypaste
 • 2 teskjeer dijonsennep
 • 1 teskje salt
 • 1 teskje løkpulver
 • 0,5 teskje hvitløkspulver
 • 1 ts gurkemeie
 • 400 gram fast tofu
 • Ris
 • 2 ss olje til steking
 • 2 cm ingefær
 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 200 g spinat
 • 0,5 rød chili
 • 1 ts spisskummen
 • 1 ts garam masala
 • 1 ts sukker
 • 0,5 sitron
 • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
 • Ca 1 dl kokosmelk eller melkefri fløte

Framgangsmåte: 

Lag en marinade av vann, currypaste, sennep, 0,5 ts salt, løkpulver, hvitløkspulver og gurkemeie. Skjær tofuen i terninger og ha den i marinaden. La det stå på kjøkkenbenken i minst et kvarter – lar du det stå lenger blir det enda bedre.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Tørk marinaden av tofuterningene og ha de i. Stek de på alle sider til de begynner å bli gylne og få litt stekeskorpe. Gjør klar spinaten i mellomtiden.

Skrell ingefær, sjalottløk og hvitløk. Ha det i en foodprocessor sammen med spinat, chili, spisskummen, garam masala, sukker, 0,5 ts salt og sitronsaft. Kjør en liten stund – alt skal ikke bli most, men det er greit at det ikke er noen hele spinatblader igjen. Vend blandingen inn i tofuen.

Hell på vann med grønnsaksbuljongterning og rør det hele godt sammen. La det koke i noen minutter, hell deretter i kokosmelken. La det koke i et par minutter til.

Servér rykende varmt sammen med ris, og om du virkelig vil slå på stortromma anbefaler jeg å lage hvitløksnaan til.

FLERE VEGANSKE OPPSKRIFTER PÅ INDISK MAT FINNER DU HER. 

2 Comments

 1. Dette var KJEMPEGODT!! Smakte virkelig som paneer. Det virka litt funky med all den sennepen, men ble kjempegodt da alt var rørt sammen. Jeg tilsatte også biter av kokt søtpotet for å få mer grønnsaker. Dette skal jeg definitivt lage igjen. Tusen takk for oppskriften!

  1. Mari Hult

   Så herlig å høre! Tusen takk for tilbakemelding 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *