vegansk mezetallerken oppskrift

Vegansk mezetallerken

En smakfull miks av falafel, hummus, pitabrød og grønnsaker – perfekt selskapsmat!

Meze or mezze (/ˈmɛzeɪ/, also spelled mazzeh or mazze; Persian: مزه‎‎; Turkish: meze; Greek: μεζές; Serbian: мезе; Bulgarian: мезе; Arabic: مقبلات‎‎; Albanian:Meze) is a selection of small dishes served to accompany alcoholic drinks in the Near East, the Balkans, and parts of Central Asia, sier Wikipedia.

Men gjett hva? Du kan servere det i nordligere land også, og du trenger ikke å ha alkohol ved siden av.

Meze er en av mine favoritter å servere når jeg får gjester. For det første er det veldig greit å lage, du kan bruke få retter om du har det travelt, mange om du har lyst og god tid, det er sosialt å spise, og folk blir alltid sittende å snakke om maten (og som matblogger så synes jeg det er veldig okei). Det har også en tendens til å imponere gjester uten at du trenger altfor mye erfaring på kjøkkenet for å få det bra.

Ingredienser til fire porsjoner: 

Framgangsmåte: 

Tilbered falafel, hummus og pitabrød (du kan kjøpe alle ferdiglagte om du har det travelt. Spesielt pitabrød er veldig godt fra butikk). Skjær agurk i lange biter.

Anrett alt på porsjonstallerkner, på store serveringsfat eller i skåler som du setter utover bordet. Servér!

Prøv gjerne også: 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *