25 katter

For some are sane and some are mad
And some are good and some are bad

T.S. Eliot

De var alle overlatt til seg selv, og få av de hadde særlig bra utsikter til å overleve. Her er historiene til 25 kattepuser som fikk en ny sjanse i livet.

La oss ta et lite hopp bak i tid.

Tidligere i vår så rundet jeg 25 000 følgere på Facebook-siden min. Det var skikkelig stor stas, for å være ærlig, og jeg hadde veldig lyst å markere det på et vis. Tidligere har jeg kjørt litt give aways, topplister, og på 10 000 så hadde vi kakefest hjemme i Stavanger.

Men på 25 000 så sluttet visst kreativiteten. Så jeg spurte mine fine lesere om hjelp, og plutselig var det ikke idétørke lenger. Og en av ideene som kom inn – min favoritt – var fra min venninne Sara, som foreslo bilder av 25 katter på bloggen. 25 katter! Såklart!

Ikke 25 picture perfect rasekatter til 25 000 kroner. Nei da, her har vi 25 katter som har klart seg gjennom alle odds, takket være gode hjerter, gode organisasjoner og småjenters unike evne til å manipulere sin far. Spesielt vil jeg takke Dyrebeskyttelsen for deres fantastiske arbeid for katter.

1. Tobias

Hadde han ikke fått være først så hadde det blitt dårlig stemning. Gutten min som jeg adopterte for snart to år siden, etter at han var i fosterhjem hos meg. En nydelig pus som ble funnet veldig liten uten kattefamilie og uten noen mennesker å få komme inn til.

2. Silja

Dette er Silja som i flere år var hjemløs etter å ha blitt forlatt av eier. Nå er hun i fosterhjem hos Inghild 

3. Lillepus (Maxi)

Lillepus (Maxi) er i fosterhjem hos Marit, og er en damepus som ble hentet inn etter å ha bodd ute. Hun har en snaisen bart, og oppfører seg deretter.

4. Leo

Leo ble fanget inn når han var ca 1 år og sku vara i fosterhjem hjå Fani. Båda to ble forelska så han måtte bara bli hjå henne 💚

5. Kaktus

Dette er Kaktus. Hun ble funnet ute som kattunge sammen med broren sin. Rebecka med familie adopterte henne for to år siden., og melder at Kaktus tror hun er en hund, er med på daglige turer og kommer løpende når man tar frem hundegodbitene.

6. Taco

Taco Funnet under en terrasse på Randaberg. Lungebetennelse og skikkelig magesjau. Pga sår rundt nakken, hadde pelsen tovet seg slik at han knapt kunne snu på hodet.. Etter noen meget ufrivillige bad, en hårklipp, mye medisin og uendelig med kjærleik er han nå veldig trygg med sine nye eiere, Stine med storfamilie (de fleste firbeinte)  Fremmede mennesker er fremdeles sinnsykt skumle. Bortsett fra Onkel Kai. Taco digger onkel Kai 👌

7. og 8. Bran og Robert

Bran & Robert, to brødre som ble funnet sammen med mor og søster i en hage for snart to år siden. De var veldig små og syke, og noen gode mennesker ga de oppfølging og hjelp til å bli friske og glad i mennesker. Fostermamma Hanne tenkte først å beholde Robert, men da Bran flyttet til nytt fosterhjem og Robert gikk og gråt hele helgen var det ikke tvil, Bran måtte få komme hjem igjen. Så nå lever de livets gode dager; yin & yang, knoll & tott, brødre og bestevenner

9. Tuna

Tuna 🐈 funnet på Orre sammen med mor og søsken ca 3 måneder gammel. Hadde bodd ute siden hun var født, midt på vinteren, var utmagret, full i orm, og livredd mennesker. Ailen med familie adopterte henne med en gang i løpet av en måned viste hun stor fremgang, og hun ble raskt helt tam. Hos dyrlegen viste det seg at hun hadde orm på lungene og at hun ikke hadde overlevd lenge uten å ha blitt reddet av Dyrebeskyttelsen Norge Nord Jæren! Familiens andre katt hjalp mye da hun viste at menneskene ikke var skumle og tuna gjorde raskt alt det som den eldre katten gjorde😊 nå er hun over 2 år og trives som bare det, både inne og ute og maler høyt til alle døgnets tider😄

10. Isa

Isa 😍 Hentet inn sammen med søsken sommeren i fjor. En av søsknene hennes ble alvorlig syk og smittet henne tilslutt. Broren døde tilslutt dessverre, men Isa kjempet seg gjennom og overlevde.

11. Kattarina

Skjønne Kattarina som er rundt 3 år. Holdt til rundt en kiwi-butikk der hun hadde lært seg at noen ga mat. Hun ble fanget inn og var ganske vill og redd, bet og klorte for å forsvare seg. Etter 3 mnd ga hun opp å være redd, nå er hun så glad i mennesker at hun skal hilse på alle som kommer på besøk. Livredd for å være alene da og kjefter om matmor Heidi er borte forlenge

12. Lucy

Dette er Lucy Hun ble hentet inn fra gaten mens hun var drektig. Etter kun 2 uker hos fosterfamilien fødte hun 4 små herligheter😍 Nå har alle hennes små fått sine nye hjem, mens Lucy selv venter på sitt😊 Hun har var tam når hun kom inn, men ikke så sosial. Hun er skvetten av seg, å liker ikke bråe bevelser eller mye støy. Nå har hun blitt en veldig kosete katt, og kommer til fostermor for å få sin kvote hver dag Leken har hun også blitt etterhvert😍

13. Zelda

Vakre lille zelda, født i oktober, ble funnet alene i minusgrader på Ålgård. Nå bor hun i fosterhjem med en annen katt, to hunder og barn. Hun leker og koser seg hele dagen, men ønsker seg et godt hjem 😍

14. Tova

Tøffe Tova. Yngstemann i kattefamilien hos Åshild og familien. Da Tova kom til de var hun bare 7 uker gammel, underernærte og hadde falt ned to etasjer på en byggeplass. Hun ble funnet i isolasjonen hvor hun holdt varmen den høsten 2014 ❤️

15. Joey

Joey ble reddet inn fra livet som hjemløs sammen med mor og bror da han var 5 uker gammel. Han er født døv, men stemmebåndet fungerer i all prakt og dette demonstreres jevnlig. Han elsker å gå tur i bånd og å kjøre bil, da sitter han som en konge i bilsetet sitt og ser ut av vinduet. Joey er tre år gammel nå og nyter livet med sine firbeinte adoptivsøsken som ble reddet fra samme skjebne.

16. Egil

Egil ble fanget inn privat sommer 2016 vill, gal og pjuskete. Livredd. Han ble kastrert, vaksinert, ormekuret og chippet. Etter en uke på badet med håndmating av godis kom han frem og tok igjen 3 år med kos. Dyrlegen tror han var 3 år og at han aldri har vært tam. Nå er han verdens mest kosete katt 😍

17. Duchess

Duchess ble funnet ute sammen med sin mor og to brødre da hun var bare noen uker gammel. Hennes særtrekk er to ulike øyenfarger. Hun elsker oppmerksomhet og er en skikkelig kosebamse

18. Diva

Diva ble født ute og fra hun var liten av ble hun jaget og forlatt av moren. Da hun var et år gammel fikk hun to barn selv og ble da meldt inn til dyrebeskyttelsen. Disse overlevde dessverre ikke og Diva var igjen ensom og alene. Hun ble tatt inn i fosterhjem og var veldig redd mennesker i starten. Hele vendepunktet skjedde da Duchess flyttet inn. Disse er nå bestevenner og Diva elsker kos fra fostermor

19. Victoria

Lille Victoria ble dumpet med sine to søsken som bitteliten. Det ene var dødt da Dyrebeskyttelsen fant de, det andre døde etter kort tid i fosterhjem. Men Victoria ga ikke opp, og fikk navnet sitt etter “Victory”. Nå er hun adoptert av et fantastisk par som har en eldre damepus som Victoria kan herje med.

20. og 21. Ipus og Oliver

To superskjønnaser som jeg var så heldig å få ha i fosterhjem. De ble adoptert av to gode venninner, og lever livets glade dager med henholdsvis en hundekompis og en lillebror.

22. Marte

Marte ble reddet inn med kattungen sin samtidig som hun var drektig på ny. Hun mangler bare å la seg klappe for å være adopsjonsklar, men møter alltid fostermor i døra med halen i været og motoren på full trøkk. Elsker sin firbente bestevenn.

23. Bobby

Bobby ble reddet inn fra et steingjerde på Grødem og lever nå det glade liv i fostehjem før han snart flytter til sitt for-alltidhjem 

24. Angus

Angus ble reddet inn fra klepp stasjon sammen med sine 2 søsken og tatt inn i fosterhjem under DNNJ

25. Nussi

Der hvor alt startet. Kattegalskapen min. Hun og søsknene skulle druknes da de var bittesmå. Lille Mari på 9 år og storesøsteren hennes på et par år eldre klarte å sjarmere faren vår til at vi fikk adoptere henne.

Vennskapet mitt med Nussi var så sterkt. Hun var min beste venn i så mange år. Den svarte, sinte katten lærte meg så mye om dyr, om deres behov, følelser og intelligens.

Hadde Nussi levd ennå ville vi ha feiret hennes 26. bursdag i dag, men dessverre forlot hun oss for fem år siden. I boken min som kom ut i fjor nevnte jeg henne på den første siden. Nussi, som lærte meg verdien av ett liv.

6 Comments

 1. <3 så mange herlige katter! Hvordan mennesker kan få seg til å dumpe katter på den måten skjønner jeg ikke, og dyrebeskyttelsen gjør en fantastisk jobb!

  1. Mari Hult

   <3 <3

 2. May-Linn

  Nå gråt jeg nesten litt, vakker bloggpost!
  Dessuten var min første og beste lærer og svart, hissig, og het Nusse 🙂
  Kudos for alle fosterhjem der ute!

  1. Mari Hult

   Haha de er best når de har litt temperament syns jeg! Så koselig å høre 🙂

 3. Anita Fjærestrand

  Herlig å se alle de nydelige pusene. Med så gode løsninger til slutt for alle. Har tre katter selv. 11, 9 og 1 år gamle. Den yngste og barna hennes som jeg fant nye hjem til skulle avlives fordi de var til brydderi for eieren. Sånt får jeg vondt av.
  Kunne ikke tenkt å være foruten dem alle

  1. Mari Hult

   Helt rørende å høre <3 Vanvittig godt med de som får så gode hjem.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *