

Ukemeny: Uke 19, 2017
Ukemeny med masse thailandske retter, et lite besøk i Hellas og årets første grillmiddag!
Første lørdag i mai kalles ofte årets første grilldag – og endelig, endelig skjer det! Oppskriften jeg har med er på grillspyd med hjemmelaget seitan. Det lager du med glutenmel, som selges i spesialbutikker (helsekost, økologiske butikker, internett). Har du lyst på en enklere grillmiddag så kan du kjøpe ferdige kjøtterstatninger og ha på grillspydet istedenfor.
Her er handlelisten til ukens meny.
Thaiklassiker med stekte nudler med blant annet tofu og kål i en herlig soyabasert saus, servert med peanøtter og koriander. What’s not to like…

Gresk tirsdag med hummus, aubergine og oregano.

Her kan du bruke det du har av grønnsaker liggende. Kok ekstra ris, så har du til restemiddagen neste dag!

Torsdag: Stekt ris på thailandsk vis
Fabelaktig restemat med thailandske smaker!

Fredag: Pulled jackfruit tacos
Jackfruit kan brukes til så mangt – bare pass på at du bruker varianten i lake (eller fersk jackfruit) i denne oppskriften. Ikke den i sirup.

Lørdag: Grillspyd i søtsur saus
Krysser fingrene for grillvær! Hvis ikke blir disse like gode innendørs i stekepanna.

Søndag: Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer
På lørdager har vi ofte ekstra god tid til å lage middag, så hvorfor ikke bruke den tiden på å lage vårruller? Disse er kjempegode, proteinrike og har mye mindre fett enn friterte vårruller.
