vegansk brokkolibiff oppskrift

Brokkoli med jalapeñocrunch

Hvem hadde trodd at brokkoli kunne smake så godt?

Dette er rett og slett en spicy og oppgradert versjon av en av våre mest brukte grønnsaker. Misforstå meg ikke – jeg er skikkelig glad i brokkoli både dampa og stekt uten annen smakstilsetting enn salt, men av og til er det gøy å gjøre stas på den grønne kameraten.

For det første steker vi den her i store biter på høy varme. Da blir utsiden nesten brent slik at det knaser bra, mens brokkolien beholder den faste innmaten. Når vi tar den ut av panna (eller grillen. Denne oppskriften passer utmerka på grillen) så vender vi brokkolien i en smuldrete nøtteblanding med jalapeños i. Vanskeligere var det ikke.

Denne retten passer utmerket som tilbehør til texmex-middager, til grillmat eller som en smårett på et bord som bugner av ulike retter.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 stor brokkoli
  • Olje til steking
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 0,5 jalapeño
  • 1 kvast koriander
  • 1 dl cashewnøtter
  • 2 ss tahini
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 lime
  • Salt

Framgangsmåte: 

Sett brokkolien på høykant (stilken peker nedover) og skjær nedover i store stykker. Du må gjerne legge brokkolien ned også – poenget er at du ikke deler den i buketter, men har med stykker av stilken også.

Varm opp olje til høy varme i en stekepanne. Stek brokkolibitene på begge sider til de begynner å få mørkebrune flekker.

Ha hvitløk, jalapeno, koriander, nøtter, tahini, olivenolje og saften fra limen i en foodprocessor. Kjør til du har en grov masse. Smak til med salt. Ha over i en bolle eller skål. vend de nystekte brokkolibitene i blandingen. Servér varmt, lunt eller kaldt.

FLERE OPPSKRIFTER MED BROKKOLI FINNER DU HER. 

 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *