vegansk vegetarisk kikertomelett oppskrift

Kikertomelett

Herlige veganske omeletter med tomat, paprika, chili og vårløk. 

Omelett uten egg? Lett. Her bruker vi kikertmel istedenfor, som rørt ut med litt vann blir skikkelig godt i denne slags retter. Kikertmel får du kjøpt i internasjonale matbutikker og helsekostbutikker, i tillegg så kan du finne det i en del godt assorterte dagligvarebutikker – se enten i bakehylla eller i allergihylla.

Grønnsakene kan du gjerne variere, pass bare på at du skjærer de i små biter uansett.

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 0,5 grønn chili
  • 1 plommetomat
  • 0,5 rød paprika
  • 1 vårløk
  • 1 kvast koriander
  • 3 dl kikertmel
  • 1 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 dl vann
  • olje til steking
  • eventuelt salat, salsa og brød til servering

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, skjær tomat og paprika i små terninger. Skjær vårløk i tynne ringer, grovhakk koriander.

Rør sammen kikertmel, næringsgjær, gurkemeie, paprikapulver, salt og pepper i en bolle. Hell i vannet og visp det hele sammen til en jevn røre. Vend inn alle grønnsakene samt koriander. Du skal kunne helle av røren, så om det blir for tykt etter at grønnsakene er tilsatt så rør inn litt mer vann.

Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Ha i en liten øse av røren, stek på den ene siden til omeletten stivner, snu den deretter og stek ferdig på den andre siden. Gjenta med all røren.

Server kikertomelettene varme eller lune, gjerne med litt god salat, en hjemmelaget salsa og brød til.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VARME VEGANSKE FROKOSTRETTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *