vegansk tapioka

Tapiokaperler

Glutenfri og vegansk råvare som passer supert i puddinger, grøter og bubble tea. 

Tapiokaperler er et stivelsesprodukt fremstilt av maniokknoller (cassava). Smaken er veldig mild, og tapioka tar svært lett til seg smaken til retten den blir brukt i. De er hvite, og nesten gjennomsiktige etter koking, men tar veldig lett til seg farge også. Perlene brukes først og fremst i desserter, og så er de den viktigste ingrediensen i “Bubble tea”.

Tapioka vs sagogryn

Sagogryn lages ofte av tapioka, men er ikke helt det samme som tapiokaperler. Noen ganger lages det også av potetstivelse. Sagogryn var tidligere en del av norsk hverdagskost og ble solgt i flere farger, men bruken er i dag minkende. Sagogryn er fint å bruke i suppe, grøt, krem, pannekaker og pudding. Sagogryn er naturlig fritt for gluten og andre allergener, og kan fint brukes i stedet for ris og havregryn i grøt og suppe. Selv om det er en liten forskjell mellom sagogryn og tapiokaperler så er bruksområdene overlappende.

vegansk tapiokapudding oppskrift

Slik bruker du tapiokaperler: 

Perlene må ligge i bløt i noen timer før bruk. Når de kokes så blir de veldig geleaktige i konsistensen, og passer supert om du vil ha en tykk pudding eller grøt.

Her får du kjøp tapioka: 

Internasjonale matbutikker pleier veldig ofte å ha tapiokaperler til salgs, og prisen er normalt lav. Du får også kjøpt det i en del helsekostbutikker. I vanlige matvarebutikker selges heller sagogryn.

Kilder: Store norske leksikon, hoff.no, Wikipedia

HER FINNER DU OPPSKRIFTER MED TAPIOKASTIVELSE. 

2 Comments

  1. Linda Leirvik

    Hvor har du kjøpt dine? 🙂

    1. Mari Hult

      På Norvina, en asiatisk matvarebutikk i Stavanger 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *