vegansk peanøttfudge oppskrift

Sjokolade- og penøttfudge (videooppskrift)

Kjempegod konfekt med (nesten) bare to ingredienser.

Lyst å imponere noen med hjemmelaga snop, men har lyst å lage noe som er enkelt og relativt kjapt? Look no further.

Disse fudgene rører du sammen på fem minutter, deretter må de et par timer i kjøleskap for å stivne, og så har du hjemmelaga konfekt å servere. Ta-da!

Vanligvis når jeg lager tilsvarende snop så bruker jeg ingredienser som kokosolje, kakaofett og/eller kokosmelk, men her gjør rett og slett peanøttsmøret hele jobben slik at konfekten holder fasongen, men er myk og god i munnen. Bare pass på å oppbevare disse i kjøleskap fram til ganske rett før servering.

Ingredienser: 

  • 200 g melkefri sjokolade
  • 170 g grovt peanøttsmør
  • Eventuelt noen peanøtter til pynting

Framgangsmåte: 

På videoen bruker jeg sjokoladeknapper. Dersom du bruker plater så er det greit å knekke disse opp i mindre biter før du starter.

Ha sjokolade og peanøttsmør i en bolle.

Ha i vannbad for smelting: Kok opp vann i en gryte, skru ned varmen slik at det ikke bobler, ha bollen i vannet og la det stå til alt er smeltet. Pass på at bollen ikke berører bunnen av gryten. Du kan også bruke mikrobølgeovn for å smelte sjokoladen og peanøttsmøret.

Ta bollen opp av vannet (pass på så du ikke brenner deg på varmt vann). Rør alt godt sammen slik at det blir relativt jevnt.

Kle en liten form med matpakkepapir eller bakepapir. Hell i sjokoladeblandingen, jevn den ut på toppen. Dryss eventuelt på peanøtter.

Sett i kjøleskapet i 1-2 timer til det stivner. Skjær i firkanter og server med en gang, eller sett kaldt igjen fram til servering.

FLERE VIDEOOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *