vegansk pisto manchego oppskrift

Pisto manchego

Nydelig spansk grønnsakstapas – kjempegodt på toast. 

Pisto manchego er en spansk rett laget av tomater, løk, squash, grønn og rød paprika og olivenolje. Den ligner på franskmennenes ratatouille, men serveres både varm og kald. Du kan servere den som den er, sammen med andre tapasretter, som middagstilbehør, på toast og som fyll i empanadas.

Ingredienser til fire porsjoner: 

 • 1 kinesisk hvitløk
 • 2 sjalottløk
 • 6 plommetomater
 • 2 grønne paprika
 • 1 rød paprika
 • 1 squash
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ts sukker
 • Salt og pepper
 • Eventuelt toast til servering

Framgangsmåte: 

Finhakk eller riv hvitløk. Grovhakk sjalottløk. Skjær tomat, paprika og squash i terninger.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i løk og la den surre i et par minutter. Tilsett hvitløk og paprika og la det surre i noen minutter til. Løft ut grønnsakene og legg de til sides, ha deretter i squash og la den stekes i noen minutter. Spe eventuelt med litt mer olje om det blir for tørt. Skru varmen ned til medium, ha tilbake paprikablandingen, tilsett også tomater.

La det hele småkoke i cirka 20 minutter, smak til med sukker, salt og pepper.

Server på toast, som fyll i empanadas eller sammen med andre retter.

KLIKK HER FOR FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER

4 Comments

 1. Heidi Margaret Johnsen

  Hei, Mari, jeg skal på Oslo vegetarfestival for første gang, og gledet meg veldig til det. Jeg har kjøpt festivalpass. Jeg ønsker å delta på mange av matkursene, spesielt ditt, og lurer på om det er mulig å melde seg på på forhånd, eller om man bare må stilles seg opp i kø der og da? Betaler man for å være med på kursene?

  1. Mari Hult

   Åh da har du mye å glede deg til! Første gang jeg var der var helt fantastisk 😀 Kursene er åpne for alle, og er inkludert i festivalbilletten. Alle pleier å få plass (er ståplasser bak), men kom et kvarter før for å være sikker (og kom gjerne og hils på etter kurset!) 🙂

   1. Heidi Margaret Johnsen

    Tusen hjertelig takk for svaret! Du er så utrolig inspirerende! Håper du kommer til å selge boka di der! Kanskje jeg kan kjøpe et signert eksemplar? ☺ du gjør en fantastisk jobb, Mari!

   2. Mari Hult

    Tusen takk for det 🙂 Jeg skal signere bøker i teltet til Veganlife begge dagene, så det skal vi få til. Mer info her: https://www.facebook.com/events/1449104231830870/

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *