

Veganske thailandske “fiskekaker”
Saftige kikertkaker med masse gode thailandske smaker.
Innrømmelse: Det var ikke en vegansk versjon av thailandske fiskekaker jeg prøvde på her. Egentlig var det litt mer vanlige panerte kikertburgere jeg prøvde meg på, men jeg kjørte de litt for lenge i foodprocessoren slik at massen ble ganske jevn. Da holder den seg myk under steking, og blir ikke like burger i konsistensen (er best å beholde litt lik tekstur i råvarene om du vil ha den saftige burgeren). Kombinert med de thailandske smakene så sa gjestene mine “thai fishcakes” nesten i kor, og en ny oppskrift var laget.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 2 dl tørka kikerter eller 1 boks hermetiske
- 2 vårløk
- 2 cm ingefær
- 1 gulrot
- 4-5 sjampinjonger
- 1 kinesisk hvitløk
- Noen kvaster koriander
- 2 ss thai rød currypasta
- 1 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
- 2 ss linfrø
- 6 ss lunka eller varmt vann
- 1 dl hvetemel
- 2 dl brødsmuler eller griljermel
- Olje til steking
- Sweet chilisauce og sesamfrø til servering
Framgangsmåte:
Bruker du tørka kikerter må de bløtlegges og kokes før bruk. Bruker du hermetiske er det bare å helle av laken og skylle de i litt kaldt vann.
Grovhakk vårløk, ingefær, gulrot, sjampinjong, hvitløk og koriander. Ha i en foodprocessor sammen med kikertene, currypasta, soyasaus, salt og pepper og kjør til du har en ganske jevn deig. Knus linfrøene i en kaffekverner eller tilsvarende. Rør de ut i vann. La det stå noen minutter, ha det hele deretter over i kikertblandingen. Ha i hvetemelet og kjør til en sammenhengende men noe løs deig som du kan forme myke kaker av. Er det for bløtt kan du ha i litt mer hvetemel.
Ha brødsmulene utover på en tallerken. Form kaker av kikertdeigen, vend disse i brødsmulene.
Varm opp olje til høy varme i en stekepanne. Stek nuggets på begge sider, legg over på kjøkkenpapir slik at fettet får renne av.
Servér rykende varme – gjerne med sweet chilisauce og sesamfrø.
